Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Abych jen nekecal a taky něčím přispěl..., 08.05.2014 20:57, P.T.(m), (O přírodě)
Hezký večer, zjišťuji, že čas je nejcennější komoditou naší doby a jsem rád, že jsem ho trochu vyšetřil a dokopal se k příspěvku. Bude to pět obrázků z 21. dubna a dva z dneška.
Začnu hnojníkem domácím/paprskovým z vrbové větve....

Re: Re: Re: Abych jen nekecal a taky něčím přispěl..., 09.05.2014 19:47, P.T.(m), (O přírodě)
Já všem těmhle hnojníkům říkám "třpytivý", poněvadž kmenový a klamný mají být vzácné a spolehlivě odlišitelné pouze mikroskopicky. Neslyšel jsem o tom, že by preferovali různá dřeva ani žádná moje literatura to neuvádí. Od koho jsi čerpal? 

Re: Re: Re: Re: Abych jen nekecal a taky něčím přispěl..., 09.05.2014 20:32, Patrik(m), (O přírodě)
jEN U KMENOVÉHO bych to řekl, protože když jsem tak hledal na internetu, spousty nálezů kmenového byli na osikovém dřevě...
...jediné co vím, že třpytivý by měl mít cheilocystidy na třeni, takže by měl být třeň ´´chloupkatý,, - kmenový a klamný mají kmen lysý a navíc tvar klobouku u klamného a taky to, že u většiny fotek bývá na klobouku málo vela, dále že mívá na většině fotek klamného světlejší klobouk, navíc u třpytivého, co máme na zahradě každorožně klobouk vždy rozpraskává, vždyť podle mě se dají kmenový od klamného a oba dva do třpytivého určit bez mikroskopu alespoň na 50 % ne???