Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Boží Dar, 08.07.2012 22:06, Forrest Run(m), (O přírodě)
Dnes jsme s Kájinkou jeli bagrovat do Krušných Hor nad Chomutof....Nakonec z toho bylo půl přeprafky masáků i několika druhů holubinek....je i dost pošvatek, v listnáčích se daří Hlívě plicní,na loukách zase špičkám........hřibovitý zatím na svůj rozjezd čekají, i když už to bude velice brzo-našli jsme 2 praváčky(B.edulis) ve smrčině v cca 800m.n.m. a o cca 50 vejškovejch metrů níž i Hřiba hnědýho....fšude vyskočilo hafo mechovek, souputníků/předskokanů hříbků....z křemílků jsme našli pouze osikáček a K.smrkový, kterejžto nicméně potěšil o to víc....nikdy jsem ho tam před tím nenašel-podle mě je to známka toho, že se tamní příroda úspěšně vzpamatovává z Bolševickejch Kyselinovejch Lázní;-)
Našli jsme i léčivou Rosolovku listovou a na konci dne potěšilo několik skupinek černohláfků, který jsem tam před tím taky nikdy neulovil.....prostě kdo hledá, ten najde...

.........ještě k černohláfkům, jak je z fota patrno, nejenže jim nevadí kylesej substrát, ale oni si v něm přímo libujou
.....ten mech okolo hnátičky je rašeliník, vytáhnul jsem je přímo z bažiny!:-)
Z nejedlejch, ale o to fotogeničtějších, jsme cvakli třeba Muchomůrku králofskou....tu sem nahodím někdy jindy!:-)
Byli i vláknice, helmofky, pavučince, řada druhů hnojníků, kalichofky....druhová rozmanitost je den ode dne bohatší!:-)

Re: Boží Dar, 08.07.2012 22:06, Forrest Run(m), (O přírodě)
Ještě bych si dovolil požádat o pomoc zdejší determinátory-kytičkáře....tahle statná bylina(50cm+)
rostla na místě bejvalý(sudetský) samoty v cca 900m.n.m. a velice intenzivně voněla po lékořicovým pendtreku...poradí někdo, prosím?

Re: Re: Re: Boží Dar, 09.07.2012 11:48, Forrest Run(m), (O přírodě)
Děkuju, Henry, je to tak!:-)

Re: Boží Dar, 09.07.2012 13:27, Forrest Run(m), (O přírodě)
Ještě jeden Fešáček Osikáček Podešťáček ze fčera!:-)
Našla ho Šikulinka Kájinka!:-)

Re: Boží Dar, 09.07.2012 20:51, Forrest Run(m), (O přírodě)
Vlčmene, tady máš ode mě jednoho SmrkoVýprafčího jako poděkování za Tvůj nezdolnej optimiznus, laskavost a neúnavný fkládání lepších a lepších fotek....i za to Tvoje poetický woko!;-)
První Křemílek smrkovej od Přísečnice-dobrý znamení, že se tamní les úspěšně vylízává z ran!:-)