O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 14:51, Patrik(m), (O přírodě)

...teď už vím, že příště nemám říkat slovní spojení "u nás to není", které jsem jednou použil. Když jsem hledal nová místečka na houby, našel jsem někde hodně daleko mimo cestu asi dvě takovéto jedliny, krásně čisté, lemované porosty kapradin. Roztroušené jedlové stromy mi naznačují, že celá tato část lesa kdysi byla jedlina a tohle je její pozůstatek. Neměl jsem už příliš času popřemýšlet, jak to věrohodně vyfotit, všude je tam takový mírný svazčitý terén...doufám, že tam nebude sucho a že tam porostou nějaké speciální houby, vázané na jedle, kterých není příliš moc.

Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 22:10, basset(m), (O přírodě)

Příspěvek napsaný původně jednou větou byl "zupa"

Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 14:53, Patrik(m), (O přírodě)

V jednom kališti pod křakem jsem zase fotit krásné choroše smolonohé, bylo jich tam hodně, ale fotky jsou na rychlo protože tam bylo také hodně klíšťat...

Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 14:55, Patrik(m), (O přírodě)

Bohužel, kromě tohoto nálezu žádné jiné houby nebyly...zato broukům se teď extrémně daří, hýří pestrými barvami a tak tady teď dám pár druhů, které byli nejpestřejší...tesařík fialový...

Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 14:57, Patrik(m), (O přírodě)

tohohle neznám, jediný druh co jsem našel v té jedlině...

Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 15:06, Patrik(m), (O přírodě)

asi 1 cm.

Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 16:05, Yohaness(m), (O přírodě)

Kovařík purpurový - Anostirus purpureus.

Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 15:00, Patrik(m), (O přírodě)

U rybníků, které nedávno v sousední vesici při kraji lesa vyrostly jsem našel páreček těchto zajímavých nosatců, které také neznám...

Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 15:06, Patrik(m), (O přírodě)

4 - 5 mm.

Re: Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 19:49, Yohaness(m), (O přírodě)

Vypadá jako nosatec Rhinocyllus conicus.

Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 15:02, Patrik(m), (O přírodě)

...a když už jsme u těch rybníků, za ten rok, co stojí se tam dokázalo usadit spousty zvířat, můžu jmenovat tak pět druhů vodních ptáků, co jsem tam napočítal...třeba tahle fotogenická labuť...

Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 15:04, Patrik(m), (O přírodě)

....spousty druhů hmyzu a především hlavně spousty kuněk bombina bombina, z níchž jedna se mi povedla vyfotit, také tam byl ještě jeden druh žáby, nevím jestli skokan nebo rosnička, ale vydávaly takové hlasité zvuky, dosti daleko slyšitelné...

Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 16:03, Zdeno(m), (O přírodě)

Ta žaba je kouzelná...

Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 16:15, Kraken(m), (O přírodě)

Pekna reportaz, brouci & Co. se mi moc libi. A mimochodem, ja zase zavidim tobe! Schvalne, jestli ti docvakne co asi?

Re: Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 17:19, Patrik(m), (O přírodě)

Buď jeden s těch brouků nebo ta jedlina....??

Re: Re: Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 21:35, Kraken(m), (O přírodě)

Kdeze, takovy prkotiny, i kdyz pekny ti prece nebudu zavidet. Tvoje mladi ti zavidim! Ale to ty jeste nemuzes pochopit.

Re: Re: Re: Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 21:58, Zdeno(m), (O přírodě)

No to byl můj první tip...Sedí dva senioři na lavičce a nostalgicky vzpomínají na mládí. Kdyby mi tak bylo o padesát let méně, zasněně šeptne jeden...Ses zbláznil, oboří se na něho druhý. To bychom teď zařezávali v práci...

Re: Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 18:29, gazela(m), (O přírodě)

Patriku, celý tvůj dnešní příspěvek nelze nepochválit (tedy až na ten svazčitý terén), jsi dobrý a budeš ještě lepší. Jak tady nedávno Zdeno psal, jednou budeme hrdí na to že tě známe

Re: Re: Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 19:13, Patrik(m), (O přírodě)

Aha, mělo tam být svahčitý, co udělá jedno písmeno ze slovem

Re: Re: Re: Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 20:07, Zdeno(m), (O přírodě)

S Tebou je fakt prča...Adjektivum svahčitý si nech patentovat...Našinec slyší na svažitý...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 20:12, Zdeno(m), (O přírodě)

Nejen pro tebe hezké pojednání. Přiznám se, že ten název jsem doposud neslyšel...

Jsem nácek, nejsem nácek?...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 22:00, Zdeno(m), (O přírodě)

Dík za výpomoc, nějak jsem ten link nezvládl...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 20:40, Patrik(m), (O přírodě)

Aha, doufám, že teď už si to zapamatuju

Re: Re: Nalezl jsem jedlový les..., 02.05.2014 21:37, vlk(m), (O přírodě)

...máš to pěkný...seš vytrvalej...hlavní předpoklad pro úspěch fotiče...taky dobrý...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30