Diskuse a galerie
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit celou diskusi
A pak ze nerostou., 02.04.2014 18:50, MirekK, (O přírodě)
Dnes rano jsem objevil nove misto na smrze.Ptal jsem se tady uz minuly tyden,jestli nekdo z vas vi,co je to za smrze.Jsou dost velke a kazdy dospely je ohnuty kvuli velke vaze hlavy.Otazka je je to smrz obecny nebo tlustonohy?Prosim poradte.
Re: A pak ze nerostou., 02.04.2014 19:47, osada(m), (O přírodě)
Je to v podstatě jedno. Někteří autoři berou s. tlus. jako variantu s. obec. ...chutnají stejně. Máš tam pěkný kousky. Mladší plodnice usuš, zvýrazní se tak ohromě vůně, pak teprve můžeš přemýšlet, co budeš kuchtit...dají se taky podusit na másle a cibulce, jen osolený s trochou pepře, k tomu dobrý pečivo....někdo je před dušením(i jinou přípravou spařuje )..někdo ne..věř tomu, že spousta houbařů teď mačká slzy, že zůstaly v lese..
Re: Re: A pak ze nerostou., 02.04.2014 19:56, MirekK, (O přírodě)
Diky Radku,
Ja to asi zitra prubnu s tym maslem a cibulkou.
Re: A pak ze nerostou., 02.04.2014 18:52, MirekK, (O přírodě)
Zase jsem je tam nechal,protoze nevim co s nimi udelat.Na internetu jsou jenom slozitejsi recepty.
Re: A pak ze nerostou., 02.04.2014 18:53, MirekK, (O přírodě)
Pokud nekdo neco jednoducheho zna,rad to uvitam.Treba smrze s vajickem nebo neco podobneho.
Re: A pak ze nerostou., 02.04.2014 18:54, MirekK, (O přírodě)
Tenhle kamarad by pokryl cely talir na hlavni jidlo.Tak byl velikej.
Re: A pak ze nerostou., 02.04.2014 18:55, MirekK, (O přírodě)
Vsude kam se clovek podiva,lany medvediho cesneku.
Re: Re: A pak ze nerostou., 02.04.2014 19:33, vlk(m), (O přírodě)
...ten česnek Ti upřímně závidím...se Smržama Ti neporadím, protože je nesbírám, ale vyzkoušej cokoli - dušené, vařené, polívku, omáčku, vajíčka, salát, do octa...věřím tomu, že jdou i smažit...a buď Ti to bude chutnat, nebo ne...
Re: Re: Re: A pak ze nerostou., 02.04.2014 19:52, osada(m), (O přírodě)
Znám lidi, co spařené klobouky smaží. Dá se tam nacpat i kousek sýra a slaniny, pak trojobal...je to však škoda, smrž si takovou úpravu nezaslouží...
Re: Re: Re: A pak ze nerostou., 02.04.2014 20:17, osada(m), (O přírodě)
Tak jsem je naposledy udělal...smržouny jsem vylepšil bůček... už žádný nemám a počasí je takový, že ani nebudou...
Re: A pak ze nerostou., 02.04.2014 18:56, MirekK, (O přírodě)
A uz zacina potvora kvest.Takze bude po vitaminech.
Re: A pak ze nerostou., 02.04.2014 18:57, MirekK, (O přírodě)
A ten posledni od potucku.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30