O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Útěk do pravěku, 23.03.2014 20:35, svědek, (O přírodě)

V sobotu jsem sbalil prut, foťák a košík na medvědí česnek a vydal se vlakem na Starou Svratku. Na podobná místa mě snad od 6 let vodíval můj táta. Asi ve dvanácti jsem se sem v duchu vracel v knihách Eduarda Štorcha. Trochu jsem zavzpomínal...

Re: Útěk do pravěku, 23.03.2014 20:43, svědek, (O přírodě)

Kolikrát jsme se v v časném studeném ránu prodírali syrovou džunglí jako bojová jednotka na nepřátelském území. Odevšad mi do duše ostře pronikaly záhadné strašidelné zvuky neznámých lesních tvorů a já se bál i těšil zároveň. Když jsme konečně došli k řece, kroutila se jak opeřený aztécký had a kouřilo se z ní jak z čarodějné polévky. Pak náhlé prudké zavlnění hladiny od těla lovícího dravce a prchající malé rybičky vyskakující nad mlhu sršící jiskry od vycházejícího narudlého slunce. To byly silné zážitky...

Re: Útěk do pravěku, 23.03.2014 20:47, svědek, (O přírodě)

Tentokrát zdolávám levý břeh. Cesty tu téměř nevedou. Potkávám několik srnců, datla, snad žlůvu, nad řekou stráží párek ledňáčků. Nevyfotím skoro nic a když, tak blbě. Kdo honí tři zajíce najednou nechytí žádného... Ale je tu moc krásně...

Re: Re: Útěk do pravěku, 23.03.2014 20:55, osada(m), (O přírodě)

Taky to tam mám rád......máš pěkný komentáře, k pěkný přírodě.....

Re: Útěk do pravěku, 23.03.2014 20:50, svědek, (O přírodě)

Chytnu pár malých plotic a jednoho jelce. Na regulce (Svratce) jsem z mostu viděl cejny jak lopaty, jenže já jsem dnes nepřijel jenom na ryby...

Re: Útěk do pravěku, 23.03.2014 20:53, svědek, (O přírodě)

Domů si nesu košík medvědího česneku. Z Pouzdřan valím vlakem v 18:30.

Re: Útěk do pravěku, 23.03.2014 20:58, svědek, (O přírodě)

Snad jsem jen trošku litoval, že se mnou nebyly dcerky no snad příště...

Re: Re: Útěk do pravěku, 23.03.2014 21:07, osada(m), (O přírodě)

Jseš první s hnojníkem.....s Pepínem jsme v zimě našli u slepých ramen čerstvý žampiony...

Re: Re: Re: Útěk do pravěku, 23.03.2014 21:18, svědek, (O přírodě)

Žampiony? Tak to je parádní! To víš, Jižní Morava je prostě fantastická, jen té vody by to chtělo trošku víc...

Re: Re: Re: Útěk do pravěku, 23.03.2014 21:25, TondazKralup(m), (O přírodě)

Moc hezkej příspěvek.Vyvolal ve mne nostalgické vzpomínky.Tvůj styl psaní mi připomněl rybářský časopis,který vycházel v 70.letech.Žádný křídový papír,ale taky žádné hovadiny a hlavně žádné reklamy.Jistě to budeš znát např. tam vycházel seriál,myslím že se to jmenovalo "Příběhy štiky".Bylo to nezapomenutelné počtení.

Re: Re: Re: Útěk do pravěku, 23.03.2014 21:36, osada(m), (O přírodě)

9.1. 2014....Pepín s nálezem........

Re: Re: Útěk do pravěku, 23.03.2014 22:00, Zdeno(m), (O přírodě)

Milá reportáž...Připomněla mi Otu Pavla...

Re: Re: Re: Útěk do pravěku, 24.03.2014 17:39, karelzbrd(m), (O přírodě)

fakt boží písmenka, připomněl jsi mi začátky u novin, kdy jsem roky psal týdně zážitky z Brd - focení jelenů, poznávání míst, ale i popisoval setkání se spřízněnými dušemi - ornitology, botaniky atd. a neustále bojoval s vedením, že tohle nepatří do novin. Taky jsem psal počasí a taky jsem byl za to na pranýři a hle, dnes jsou z počasí top články na celostátních webech běžné...

Re: Re: Útěk do pravěku, 24.03.2014 18:38, vlk(m), (O přírodě)

...díky za moc pěknou procházku krásnou přírodou, okořeněnou hezkými fotkami a ještě lepším komentářem...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30