O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Opičák - co se zatím ještě nevešlo, 23.03.2014 00:29, gazela(m), (O přírodě)

Mám za sebou první klíště. Hnusný, černý. Tak pozor na ně. V Opičáku byl vyhlášen úklid. Papíry zmizely, koš na odpadky není, asi to bude pořád jen na dobrovolnících. Kdo by ty koše vyprazdňoval, že
Jako bonus k tomu úklidu jsem si pořídila pár fotek.
Padlý kmen

Re: Opičák - co se zatím ještě nevešlo, 23.03.2014 00:29, gazela(m), (O přírodě)

Zelené větve. Příroda si je zas bere zpět - vždyť prach jsi a v prach se obrátíš

Re: Opičák - co se zatím ještě nevešlo, 23.03.2014 00:29, gazela(m), (O přírodě)

Houby této přeměně výrazně přispívají

Dřevnatka mnohotvárná

Žilnatka oranžová

Ohnivci jsou stále. A pořád ještě v dobré kondici

Dnes poslední bude obrázek lesa s medvědím česnekem. Je příjemné vidět, jak se něčemu daří. Poradím, jak si vyrobit špenát - dělám to tak léta a nikde jsem to nečetla (kdysi jsem to dávala na Nahouby.cz).
Nasbíráte, omyjete (já ve vaně), po částech ve vařící vodě spaříte, necháte na sítu okapat a trochu vystydnout. Na masovém strojku pak umelete a je hotovo. Máte špenát. Část si uvařte hned, zbytek naplňte do vaniček od Ramy (ty hranaté jsou nejlepší, šetří místo) a zamražte. A můžete mít vystaráno na celý rok

Re: Re: Opičák - co se zatím ještě nevešlo, 23.03.2014 10:22, vlk(m), (O přírodě)

...Ohnivci jsou super a les s česnekem nemá chybu...moc se mi líbí...možná proto, že ho tu nemůžu najít...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30