O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

A pak, že nerostou!:-), 06.06.2012 18:31, Forrest Run(m), (O přírodě)

Dnes mladoboleslafsko....neplánovaně jsem se srazil s Habiby, šmejdící po lesích namísto toho, aby si balila, když zejtra vodlítá do teplejch krajin!;-)

Na druhou stranu mi karakterně věnovala svůj úlovek, děěěkujůůůů:o)))).....
Můj úlovek: 10 dubáčků, vesměs s mnohočetnejma nájemníkama:-/, pár holubinek, fčetně chromový(?) a namodralý a asi i doupňákový a kupodivu i pár zdravej masáčků a mezi sušenkama Penízovek dubovejch vyrazilo hafo Čerstvodějek, při troše trpělivosti by se jich dalo nasápat za hodku na smaženici!:-)
No a taky bylo několik druhů hnojníků a štítofky jelení.

Taky hlásím první lištičky z acidofilních doubraf, někdo mi je tam před pár dny nesmysně ve stádiu cca centimetrovejch špuntů sklidil a ještě víc zadupal....ty v košíku jsou vyvrácený "Ošlapánci"....vzhledem k tomu, že mi Kájinka před pár dny hlásila liščí holedbání se na kdysi spřátelenejch stránkách, to vidím na práci Robiho a jeho "Análního Prince" PeteN, no, když si myslej, že si pomohli, je mi jich docela líto, toto budiž varováním pro fšechny, jak tyhle dva Vykukové zneužívaj lidský důvěry a jak se pak "odvděčujou".

Re: A pak, že nerostou!:-), 06.06.2012 20:03, basset(m), (O přírodě)

Mě to spíše připadá, jak to dělají některé rostliny. Těsně před smrtí ještě stačí z posledních sil alespoň vykvést, než úplně zahynou suchem
Že by tak rychle reagovalo podhoubí na poslední déšť se mi zdá podivné. Mohou samozřejmě existovat místa, kde je vysoká spodní voda.

Re: Re: A pak, že nerostou!:-), 06.06.2012 22:34, Forrest Run(m), (O přírodě)

Teda Ty umíš povzbudit, Henry!:-)

Co děláš zejtra? Mohli bysme vočekovat roháče i hříbky.....zvládlo by se to i za půl dne, pokud bys měl čas pouze dopolko/odpolko!:-)
Do rána mi můžeš dát vědět na mail, pak mi radši cinkni na mobila nebo smsni....mobilní mail ještě nemám naimplementovanej do novýho stroje.
Olééé!:-)

Re: A pak, že nerostou!:-), 06.06.2012 22:24, kápo(m), (O přírodě)

to už je pěkňoučkej košíček

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30