O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Polanská niva, dokončení..., 09.03.2014 20:10, Patrik(m), (O přírodě)

...devětsil jsem tam našel jediný...

Re: Polanská niva, dokončení..., 09.03.2014 20:41, gazela(m), (O přírodě)

Dost dobrý. Příště zkus ještě ten čurbes okolo odstranit, fotíš přece kytku, ne?

Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 09.03.2014 22:11, Zdeno(m), (O přírodě)

Dyž vono to tam už bylo a někdo říkal, že se to nemá vylepšovat...

Re: Polanská niva, dokončení..., 09.03.2014 20:10, Patrik(m), (O přírodě)

...na vrbách bílých tam byly hojně ohňovce obecné, ale tenhle jako o. obecný nevypadá, co vy na to??

Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 09.03.2014 22:02, P.T.(m), (O přírodě)

A přesto je to on.

...škoda, že jsme nedošli až do Blucherova lesa, kde bývají teď na jaře bílé koberce sněženek...snad někdy příště...

Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 09.03.2014 20:57, gazela(m), (O přírodě)

Pes sympaťák Kde má vodítko?

Re: Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 09.03.2014 22:13, Zdeno(m), (O přírodě)

Fotka je kouzelná, vodítko odpouštím...Jako bys nepamatovala naše Betky, jedničku i dvojku...Ty při zmínce o vodítku vyly a slzely...

Re: Re: Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 09.03.2014 22:51, gazela(m), (O přírodě)

Já mu to samozřejmě taky odpouštím. Stačilo by mi říct, že je kvůli focení sundaný. A vaše Betky? To jsem ještě nevěděla, že pes v lese má být na vodítku. Vaše Betky navíc měly vždycky dost starostí, aby chytly v lese tebe, natož něco jiného

Re: Re: Re: Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 10.03.2014 12:46, Patrik(m), (O přírodě)

V lese uvazaný??? A k čemu - nikde neutíká, srnek a zajíců si nevšímá a drží se mě, že když se mu schovám, netrvá dlouho a najde mě...v poctatě původní fotka se mě příliš nepovedla podle mích představ, ale říct psu, aby seděl a čekal, až se fotka povede, určitě nejde.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 10.03.2014 13:41, gazela(m), (O přírodě)

To jsi určitě ještě nepotkal v lese mysliveckou stráž. Ti by tě poučili. A že je hodný? To ti, co pokousali děti nebo i dospělé, byli taky. Nevíš, co se děje ve tvé vlastní hlavě, natož loveckého či jiného psa. ´
Úplně tě chápu, mám psy taky ráda, myslela jsem to spíš jako legraci. Dělej si samozřejmě co uznáš za vhodné, ale je na to zákon. Narazíš na nějakého horlivce myslivce a .... přijdeš o něj.
Navíc ti přeji, aby ti ten humor zůstal i po zkouškách na střední školu. Zkouška z češtiny - to bude oříšek

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 10.03.2014 14:09, Patrik(m), (O přírodě)

Potkal...moc mu to však nevadilo...ještě k tomu, tam kde obvykle chodím ze psem, myslivci vůbec nechodí...to spíše víc chodí tam, kde chodím fotit...jo jo, příjimačky, teď hodně diskutované téma...určitě tím více jsem z nich klidný, když vidím, že jen čtvrtina třídy se na ně připravuje a zdá se, že já asi nejvíc...otázkou je, jestli to tak je všude...

...nakonec něco z jiného místa - na borovicové šišce jsem našel tyto malé houbičky - neví někdo??

....z archívu - květ hybridní schlumbergéry...

Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 09.03.2014 20:23, vlk(m), (O přírodě)

...máš to Patriku brutálně koukatelné...

Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 09.03.2014 23:37, gazela(m), (O přírodě)

Tak schlumbergéra, jo? V tom případku tu mám v archivu taky jednu

Re: Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 10.03.2014 09:39, Joska(m), (O přírodě)

Tak v archivu, jo? Taky jich tam pár mám, ale speciálně pro vás archiváře jedna úplně čerstvá, dnešní...

Re: Re: Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 10.03.2014 10:19, gazela(m), (O přírodě)

Senzační. Kdo dá další

Re: Re: Re: Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 10.03.2014 12:51, Patrik(m), (O přírodě)

Mi máme doma zhruba pět druhů šlumbergér, ty vaše jsou druh truncata, ten je nejprodávanější, můj oblíbený je však s. gaertneri, ten tu taky někdy dám, brzo bude kvést...ty na obrázku jsou z října...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 10.03.2014 13:59, gazela(m), (O přírodě)

O přírodě víš Patriku hodně, klobouk dolů, a při tvém věku...
Jak je ale při tvé inteligenci možné, že napíšeš mi - 1. os. množ. čísla s měkkým i? Mluvili jste doma česky? Jsi z té Ostravy, možné je všechno, ale pamatuj, my máme, my píšeme, my pláčeme.
Forreste - udělej s tím něco Fotit jsi Patrika už taky naučil

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 10.03.2014 14:15, Patrik(m), (O přírodě)

To se sám divím, ale pravdou je že tohle mi moc nejde, zřejmě je to tím, že čj patří mezi předměty, které mě vůbec nebaví...to se pak težko učí...mám na vás takovou jednu prozbu: I když bych si to měl najít sám, tak možná tu někdo může vědět tip na nějaký web, kde by byl nějaký ucelený přehled gramatiky, dík...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 10.03.2014 14:26, Joska(m), (O přírodě)

Už jsem Ti to jednou psal. S Tebou je to fakt těžký. Chtěl bys nějaký ucelený přehled gramatiky. Ale Tobě nic neříkají úplné základy, podstatná jména, přídavná jména, zájmena, shoda podmětu s přísudkem, prostě na to kašleš.
Ale inteligence není jen o zaměření se na jeden obor, pokud se chceš vyjadřovat písemně, nauč se to. Aby ses nezařadil mezi ten typ, o kterém se dá říci jediné (sorry za sprosté vyjádření): Dnes píše každý, kdo má do prdele díru.
Představ si, že pojedeš autem z vedlejší silnice a nedáš přednost někomu, kdo přijíždí po hlavní a zaviníš nehodu. Porušil jsi pravidla silničního provozu. Ty porušuješ "jen" pravidla pravopisu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 10.03.2014 19:21, Patrik(m), (O přírodě)

...chápu. ...pravidla jsou holt pravidla. ...zkusím si tedy dát pozor, abych je při písemném proslovu neporušoval, ale neboj, beru na vědomí, že pokud se je chci naučit, "dávat pozor" nestačí.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 10.03.2014 20:13, Joska(m), (O přírodě)

Beru Tě za slovo! A protože jsi už bez jakýchkoli pochybností prokázal, že když něco chceš, zvládneš to, tak to tak nějak automaticky předpokládám i tady.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polanská niva, dokončení..., 10.03.2014 22:33, gazela(m), (O přírodě)

Také ti Patriku držím palce. Dobrá znalost jazyka je základ. Uvědom si, že máš-li pravopisnou chybu v každém řádku, bude každý pochybovat i o tom, o čem píšeš.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30