O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

atlaso nápady, 10.01.2012 21:56, kápo(m), (O přírodě)

Zdar.-jelikož nestíhám,tak jsem jen vyfotil"propiskoskicu" nápadů
Červeně zvýrazněné položky jsou odkazové,do příslušných chlívečků,z nichž některé by se nacházely v základním menu,-přehled dřevin a bylin,typy podloží,recepty,literatura a zdroje,,tam bych ještě hodil chlívečky"foto poradna" a "mikroskopování",kde by zkušenější mohli radit jak na to.Chlíveček biotopy a okolnosti nálezů uživatelů by spadal vždy pod ten určitý druh.
U fotografií uživatelů by bylo dobré udělat alespoň dva butonky,jeden na připomínky,druhej na hlasování,kde by u každýho druhu mohl každý registrovaný uživatel dát 1 hlas,a fotografie s nejvíce hlasy by byla na titulní foto druhu v atlase.V případě,že by se hlasující rozhodl dát hlas nějaké nově vložené fotografii,byl by jeho hlas odebrán od té,pro kterou hlasoval dříve.
Český název druhu by po kliknutí odkazoval na diskuse a přízpěvky o něm vedené.
Nevim co z toho je reálný,ale chtěli jste nápady,tak mě nebijte :-))))

Re: atlaso nápady, 10.01.2012 22:44, fáfa(m), (O přírodě)

..dobře ty kápenci..:o))

Re: atlaso nápady, 10.01.2012 23:27, Forrest Run(m), (O přírodě)

Rozhodně velice zajímavý, Pájo!:-)
Konkrétní věci Ti k tomu napíšu až zejtra, tohle by bylo na dýl a už jsem Kájinkou povolávanej do první linie!;-)

Re: atlaso nápady, 10.01.2012 23:36, Forrest Run(m), (O přírodě)

Jinak jsem se před chvilkou vrátil z meetingu s Romčou u půlkilovejch steaků;)
Romáňo je úplně v poho, moc nám fandí a i přes pracovní i rodinný vytížení je odhodlanej a hlavně i schopnej to tu postupně zvelebit ke fšeobecný spokojenosti v duchu hesla:"Nic není nemožné!":o)
Neformálně jsme splkli, probrali různý varianty fungování atlasu, diskuze i odstraňování Verbeže typu VB tak, aby nám tu nešeredili, a na druhou stranu, aby to zase nesklouzlo do druhýho extrému-kádrování nebo moderátorský šikany a svévole, takže nejpravděpodobněji to bude o tom, že každej registrovanej tu bude mít hlas a pokud bude u nějakýho (vulgárního, spamovýho,..) příspěfku větší množství "Nedoporučit", příspěvek bude smázlej a dotyčnej dostane na pár dní banán, aby vychladnul a srovnal se. Souhlasíte, Amigos?

Re: atlaso nápady, 11.01.2012 12:30, admin(m), (O přírodě)

Kápo to je nádhera a super nápady, díky
Myslím, že reálná je většina, tak vypíšu jen to, co moc reálně nevidím:

1. kdy roste bych nechal v jednom textovém poli někde pod obrázkem, kde se bude možné více rozepsat, takhle mi to přijde trochu omezující.

2. Obrázky klobouku, třeně, atd. určitě přidáme, raději bych to ale omezil jen na jeden obrázek, aby zbylo také nějaké místo na text a navíc to bude variabilnější, takhle jak to máš naplněno to vypadá dobře, ale asi nebudou ke každé houbě všechny obrázky.

3. Červeně zvýrazněné odkazové položky - přehled dřevin a bylin, typy podloží, atd. - to bude trochu náročnější na naplnění, tudíž bych to nechal až na verzi atlasu 2.0 Ale nebráním se.

4. Biotop a okolnosti nálezu bych propojil s fotkami uživatelů - po kliknutí na náhled se otevře detail fotky, kam bude moci autor zadat další podrobnosti, jako biotop, atd.

Na ostatním začnu postupně pracovat, a sem s dalšími nápady

Re: Re: atlaso nápady, 11.01.2012 12:33, admin(m), (O přírodě)

Reakce na Forresta: mohu potvrdit, dobře jsme pokecali, jen se Forre divím, že jsi byl po tolika panácích schopen sem ještě večer něco psát)

Jinak už mám připravenu diskusi se zachováním vláken, co nejdříve sem nasadím, aby byla přehlednější.

Re: Re: atlaso nápady, 11.01.2012 12:49, kápo(m), (O přírodě)

néni zač,jestli se líbí alespoň jeden podnět,nebo část,mělo cenu o tom dumat a jsem rád že jsem mohl nějak přispět,tak zatim čus bus.:-)

Re: Re: Re: atlaso nápady, 11.01.2012 12:52, kápo(m), (O přírodě)

nóó-psát sice schopnej byl,ále s tim bojem v první linii už to asi tak slavný nebylo,-další fstup po devíti minutách :-O))))))))

Re: atlaso nápady, 12.01.2012 11:15, Forrest Run(m), (O přírodě)

Pájo, vypadá to výborně, nezklamals, jeden nápad lepší než druhej a k tomu jsi nadmíru pobavil:-).....Tvoje kreativita je skutečně obdivuhodná...třeba ten nakousanej talíř;-)....tady bych si i (pro verzi 2.0)dokázal představit nějakou aktivní hlasovací škálu od jedný to deseti a každej bysme tak mohli vyjádřit, jak hodně nám ta která houbelec (ne)chutná...
Kopřiva dvoupaneláková a Kapraď-Transvestita jsou Boží hlášky....koukám, že časem založíme i Blog Nejlepších Hlášek a Ty budeš jasnej vítěz!:o)
Sqělej je nápad s provázáním biotopu s okolnostma nálezu, jsem rád, že když takhle dáme hlavy dohromady a jeden z nás něco nakousne, druhej hned navrhne nějakej životaschopnej zlepšovák!
Tvoje přehledný rozdělení jednotlivejch "komponent" houby by nás mělo motivovat k jejich většímu focení detailů, z různejch úhlů...
Jen bych měl maličko výhradu-zlepšovák k tý "ne/hojnosti"....tam bych si představoval mapku výskytu(1:750 000), jako je na nahuby.sk k aktuálnímu růstu hub, kde by se konkretizovalo na úrovni okresů.....viz třeba Kozák dubový.....v okresech MB, Nymburky a Jičín je to velmi běžná houba a pak ho zase znám z Bílých Karpat a Chřibů.....

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30