Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené



Re: Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 20:37, Forrest Run(m), (O přírodě)
Žádná směska, čistý jmelí, Gustíku!:-)
Schválně to vokoštuj
...nebo si z toho můžeš vyrobil ptačí lep...a nebo si je vysaď na stromy, jmelí je léčivý, ušetříš na Vánoce a tak!:-)

Re: Re: Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 21:28, karelzbrd(m), (O přírodě)
čistý? Lze předpokládat, že to prošlo trávicím traktem nějakého drozdovitého pěvce. I když, taky to bude nakonec čisté
a akorát připravené naočkovat to na větev na zahradě.

Re: Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 20:51, Forrest Run(m), (O přírodě)
No a ani doma jsme nezaháleli.
Pekl jsem hnedle 3 druhy chleba z divokýho kvásku a následně přidanejch sušenejch kvasnic. Z celozrnný žitný, celozrnný pšeničný a pak z tmavý pšenično žitný mouky. Výtečná mouka je z Předměřic, s kvalitní moukou to zvládně každej!

Přiznám se, potají už peču, skoro rok...díky Panu Cuketkovi jsem se zbavil Troubový Fóbie!;-)
Zkuste si někdy Chléb bez hnětení
Už jen číst tyhle bloky člověka pobaví i povzbudí ke kuchyňskejm experimentům zároveň!

Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 20:53, Forrest Run(m), (O přírodě)
Dvoukilovej pecen, co zůstane čerstvej a voňavej skoro tejden, pokud ho tedy mnohem dříf neseřereme!;o)

Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 20:56, Forrest Run(m), (O přírodě)
Tohle je ten z pšeničný celozrnný...nazvali jsme ho pracovně Basset, schválně jestli uhádnete proč!;-)
Ta jeho načervenalá barva je způsobená tím, že ho průběhu pečení několikrát natírám směsí červenýho vína a soli...dokonce do toho někdy přidávám i kačení výpek a husí sádlíčko, to pak sice není tak křupavej, ale ta vůně a chuť a i trvanlivost je delší!:-)

Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 20:57, Forrest Run(m), (O přírodě)

Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 20:57, Forrest Run(m), (O přírodě)

Re: Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 21:00, Forrest Run(m), (O přírodě)
Dá se krájet ještě vařící, aniž by se potrhala střídka nebo vzniknul tzv."brousek"....

Re: Re: Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 21:02, Forrest Run(m), (O přírodě)
A zde j důkaz, že je ještě skoro vařící...domácí máslo se taví a řácky vodleřelá niva jakbysmet...ještě pár lístků doma rychlenýho Česneku medvědího a je to dokonalost sama, gastronomická rozkoš!



A rozloučím se ještě jedním blogem Mistra Cuketky!:-)
Chléb Šumava bez hnětení

Re: Re: Re: Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 21:11, karelzbrd(m), (O přírodě)
Cuketkovo blog znám a chleba bez hnětení taky děláme. Jeho blog, ač nijak zásadní gurmán, "žeru". Umí nejen vařit, ale i psát.