Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Jehnědky,makro a prach na snímači, 16.02.2014 19:40, TondazKralup(m), (O přírodě)

Re: Jehnědky,makro a prach na snímači, 16.02.2014 19:46, TondazKralup(m), (O přírodě)
při takovém zvětšení fotím s maximální clonou a koukám na ty tmavé fleky na světlých místech.To jsou tuny prachu na snímači.Při té velké cloně se to projeví.Není taky divu,když v zápalu boje vyměním třeba desetkrát objektiv a nějaký prach neřeším.No ale co teď s tím.Máte někdo zkušenosti jak to odstranit?

Re: Re: Jehnědky,makro a prach na snímači, 16.02.2014 19:52, Forrest Run(m), (O přírodě)
Co vysavač, milý Lojzo?;-) Ale vážně, na fotce bych použil v Zoneru Retušovací štětec, snímač bych si nechal vyčistit třeba ve FotoŠkoda.

Re: Re: Re: Jehnědky,makro a prach na snímači, 16.02.2014 21:24, karelzbrd(m), (O přírodě)
mám olympus 620 a ty fleky znám... Já mám docela podezření, že to nejni čip, ale bordel na objektivech.

Re: Re: Re: Re: Jehnědky,makro a prach na snímači, 16.02.2014 21:34, Zdeno(m), (O přírodě)
Zkus pozorovat pohyb kazů na různých fotkách, mám tentýž problém, každý rok nechávám foťák vyčistit v AWH...I minimální časové momenty při výměně objektivů či výměny mezikroužků spolehlivě zavirují snímač...Máš-li krytku na tělo, minimalizuj čas otevřeného těla foťáku zakrytím, máš pak čas si výměnu připravit a snížit riziko a pravděpodobnost znečištění vnitřku foťáku...Kontrola objektivů a mezikroužků je pak samozřejmostí. Makro logicky defekty umocňuje a zvýrazňuje...

Re: Re: Re: Re: Re: Jehnědky,makro a prach na snímači, 16.02.2014 21:40, karelzbrd(m), (O přírodě)
to samé snímky, kde je třeba obloha, mlha, či jiné části snímků v jednolitém světlejším tónu a zdá se mi, že to zvýrazňuje úhel vůči nějakému zdroji světla... a furt mám podezření, že jsou to prachové částice v objektivech, poněvadž ve foťáku mám režim na čištění čipu, což ovšem neznamená, že to vyčistí jak v perwollu...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jehnědky,makro a prach na snímači, 16.02.2014 21:52, Zdeno(m), (O přírodě)
Si piš..Postupně se objevují drobné defekty, které lze jakž takž redukovat retuší...Kdyby mělo automatické čištění snímače reálně fungovat, měli bychom znečištění reklamovat jako vadu...Asi to něco málo smete, ale vnímám kazy postupně a řeším je každoročně zadáním vyčištění bratru za kilo..

Re: Jehnědky,makro a prach na snímači, 16.02.2014 19:49, TondazKralup(m), (O přírodě)
když už jsem to měl naštelovaný na makro,tak přidám jednu potvůrku na dobrou noc

Re: Re: Re: Jehnědky,makro a prach na snímači, 16.02.2014 21:14, karelzbrd(m), (O přírodě)
ty jo, to mi nedělej, toho pavouka jsem se až lek... Krásný fotky. Sem rád, že tě Toníku zase můžu sledovat...
Na nahouby jdu jen sporadicky, z nostalgie...

Re: Re: Re: Re: Re: Jehnědky,makro a prach na snímači, 16.02.2014 21:41, karelzbrd(m), (O přírodě)
nepřeháním to, mafie tam stále řádí