Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

tak je tady zase jaro, 06.02.2014 19:52, karelzbrd(m), (O přírodě)
ještě, že jsem o minulém víkendu vyrazil na čaje o páté
a stihl ten sníh s mlhou nafotit...

Re: tak je tady zase jaro, 06.02.2014 19:54, karelzbrd(m), (O přírodě)

Re: Re: tak je tady zase jaro, 06.02.2014 19:57, karelzbrd(m), (O přírodě)
zima je krásná a fotogenická, jak jistě dá za pravdu Zdeno, ale já mám nejraději podzim, a to i ten už pozdní bez listí...

Re: Re: Re: Re: tak je tady zase jaro, 06.02.2014 20:31, karelzbrd(m), (O přírodě)
bučisku. U nás jsou duby vzácní jak šafrán - holt brdské kyselo.

Re: Re: Re: Re: Re: tak je tady zase jaro, 06.02.2014 20:32, Forrest Run(m), (O přírodě)
To byla Básnická Dendrodrastická Licence, Voe!;-)

Re: Re: Re: Re: Re: tak je tady zase jaro, 06.02.2014 20:46, Forrest Run(m), (O přírodě)
Pozor, Kodliku, dubům kyselý v zásadě nevadí. Třeba pískovec je dost kyselej a přesto se na něm dubům daří dobře, když maj akorát vody...proto jsou na sušších místech převládající bory, na vlhčích místech doubravy a ještě na vlhčích smrčiny....tak je to na českolipsku dejme tomu od Mimoně až někam po Nový Bor, takže dobře přes půl okresu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak je tady zase jaro, 06.02.2014 20:54, karelzbrd(m), (O přírodě)
no jo, tak proč je jich u nás pomálu, ne že by nebyly, jsou i dubiny, ale oproti bučinám? Já vím, že ten plk výše byla jen taková hláška, aby řeč nestála.

Re: Re: Re: Re: Re: tak je tady zase jaro, 06.02.2014 22:32, Zdeno(m), (O přírodě)
Už to začíná, nepoznám dub od buku, asi ta progresivní demence a blízká setkání třetího druhu s pány Parkinsonem a tím, co mi krade svačiny...Kurňa, já vím, jak se jmenuje, tak nahlas jméno...Připomnělo mi to totiž příhodu, jak vystřiženou z Černých baronů...Potkal nás na vojně v areálu školy v Bratislavě důstojný důstojník, my poslouchali Vídeň na tranzistoráku...Kdo zaplatí tu elektriku, chlapci? Já vás znám, hlaste jména...

Re: tak je tady zase jaro, 06.02.2014 19:59, karelzbrd(m), (O přírodě)