O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

vkládám několik fotek jedné a té samé plodnice, 01.02.2014 20:25, karelzbrd(m), (O přírodě)

hlívy, kterou mám v archivu jako fialovou. Už jsem ji sem jednou vkládal a myslím, že Zdeno psal, že je to asi ústřice. Prosím, jukněte znovu, ať mám jasno, pokud to jde...

Re: vkládám několik fotek jedné a té samé plodnice, 01.02.2014 20:26, karelzbrd(m), (O přírodě)

druhá.

Re: Re: vkládám několik fotek jedné a té samé plodnice, 01.02.2014 20:26, karelzbrd(m), (O přírodě)

a poslední.

Rostla na buku, jak je vidno pro znalé.

Re: Re: Re: vkládám několik fotek jedné a té samé plodnice, 01.02.2014 20:31, Patrik(m), (O přírodě)

Nevím co je to za hlívu, ještě jsem ji neviděl, ale je zajímavá

Re: Re: Re: Re: vkládám několik fotek jedné a té samé plodnice, 01.02.2014 21:11, Zdeno(m), (O přírodě)

Tvoje komentáře jsou vskutku originální, herpe...Karle, fialová to není, zbývá ústřičná a plicní. Plicní jinak voní (ba starší páchne močí..), žloutne zespodu, ale po změnách počasí také fialově modrá a na okrajích rozpraskává. Roste do října. Jednoznačné určení si zodpovědně netroufnu, ale spíše bych v nucené volbě dal tu ústřičnou...

Re: Re: Re: Re: Re: vkládám několik fotek jedné a té samé plodnice, 01.02.2014 21:13, karelzbrd(m), (O přírodě)

díky Zdeno.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30