Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Zatím bez hřibů, 23.05.2012 21:41, babka mechová, (O přírodě)
Kápo fotky máš pěkný,ale já bych ty houbičky obešla obloukem.Nějak se ve mně bouří pud sebezáchovy.Chichi.

Re: Zatím bez hřibů, 20.05.2012 20:43, Forrest Run(m), (O přírodě)
Fšem, fšem, fšem!:o))

Pájovi vyšel v Mykologickým Sborníku(1/2012) velice povedenej článek o vzácným Ryzci bledoslizském (Lactarius albocarneus), sqělá práce, jen tak dál, Honiči, bravo!:o)

Re: Zatím bez hřibů, 20.05.2012 21:01, Forrest Run(m), (O přírodě)
Jen nech bejt, i to je krásná práce, při tý fšeobecný houbobídě!:-)
S Kájinkou jsme dnes nakoukli na kontrolní místa na chlumeckocidlinsku a jak říkáš, i tady je suchoprd, hřibovitý "nula bodou"!:-/
Nebylo to teda úplně bez hub, našli jsme Penízofky dubový(sušenky), Křehutky (asi) Candollenovy(polosucháče) a proti fší logice i jeden krásnej čerstvej hnojník "bílé barvy"!:-)
Tak jsme se aspoň vyřádili v rámci náhradního cíle, kterýmžto byly vzácný kytičky(kupříkladu Fstavač nachový nebo Medovník meduňkolistý), hmyzu, pavoucích, blanokřídlejch, síťokřídlejch(mezi který patří mrafkolef, jak jsem dnes zjistil) a pak jsme se trapně snažili asi hodinu vyfotit hnízdící, resp. spíš "dutinující" strakapoudy, jejichž mlaďas(ové) se dožadoval(i) menáže!;-)....musím říct, že Vojta "DědaBobr" i Tóny Kralupák nesmírně stoupli v mejch očích, není to vůbec jednoduchý fotit poletující obratlofce, a kolikrát jsem při tom vzal Jméno Boží nadarmo!;-)
Fšem, fšem, fšem!:o))

Pájovi vyšel v Mykologickým Sborníku(1/2012) velice povedenej článek o vzácným Ryzci bledoslizském (Lactarius albocarneus), sqělá práce, jen tak dál, Honiči, bravo!:o)

Re: Re: Zatím bez hřibů, 20.05.2012 22:06, kápo(m), (O přírodě)
Díky,vždyť se zas tak moc nestalo,s tímto mým prvním příspěvkem mi vydatně pomohl Honza Borovička,nasměroval mne,co takový článek má obsahovat a následně ho doupravil tak,že má nějakou úroveň,za což mu patří mé velké poděkování!Nicméně,mám v plánu další články,tak se snad postupně vyprofiluju v použitelnýho mykospisovatele

(pokud tedy něco poroste a bude o čem psát
)
Sucho je skutečně na pováženou,snad něco v týdnu spadne
Těšil jsem se letos na krasočíšky ale lokalita je suchá jak troud,takže máme smůlu asi letos už nebudou