Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

štrachal jsem v archivu, 30.01.2014 18:25, karelzbrd(m), (O přírodě)
a našel tohle, je to výřez, aby to nebylo tak jednoduché. Víte, co to je, jasně že nehoubového?

Re: štrachal jsem v archivu, 30.01.2014 18:26, karelzbrd(m), (O přírodě)
a když Forrest prudil s plnými koši, já budu taky dráždit mlsné jazýčky jinými lesními pochutinami...

Re: Re: štrachal jsem v archivu, 30.01.2014 18:27, karelzbrd(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: Re: štrachal jsem v archivu, 30.01.2014 21:03, karelzbrd(m), (O přírodě)
přesně, nikdy neodolám, když je najdu, jakože u nás jsou jich doslova plantáže, musím si naplnit mordu
Kam se hrabou borůvky, chuť brusinek je pro mě neodolatelná a zavařené ke svíčkové nesmí chybět. Úžasné jsou v různých dipech apod. Nebo klasická topinka s česnekem a máznutá sýrem a na to brusinkový kompot...

Re: Re: štrachal jsem v archivu, 31.01.2014 11:25, Forrest Run(m), (O přírodě)
Tak tahle se Ti teda jó povedla,Karlosim tohle bys měl prodat jako bombastickou tapetu na monitor i jinam!

Re: Re: Re: štrachal jsem v archivu, 31.01.2014 17:29, karelzbrd(m), (O přírodě)
neboj, já už ji mám na tapetě
v mailu máš origoš, tedy menší origoš, neboť vyvolání z rawu dá 70 mega

Re: Re: štrachal jsem v archivu, 30.01.2014 19:59, karelzbrd(m), (O přírodě)
Bassete, máš pravdu a jako bonus posílám neořezaný obrázek.

Re: Re: Re: štrachal jsem v archivu, 30.01.2014 20:00, karelzbrd(m), (O přírodě)
sakra, tady je...
ač běžná květina, tahle - konkrétně ten květ srostlý, nebyl rozhodně zcela věrný svému vzhledu. Z toho úplně čiší ta síla byliny na jaře...

Re: Re: Re: Re: štrachal jsem v archivu, 30.01.2014 20:17, basset(m), (O přírodě)
Kdysi před x lety jsem je s dětmi nasbíral, prosolil a nacpal do skleniček a nechal ležet. Když přijel švára z Itálie, tak jsme mu je dali ochutnat jako české kapary. Byl úplně u vytržení, protože vzhledově i chuťově je to dost podobné. Samozřejmě nesmíš mít hned vedle ke srovnání pravé kapary 

Re: Re: Re: Re: Re: štrachal jsem v archivu, 30.01.2014 20:24, karelzbrd(m), (O přírodě)
jsem nečekal, že by to byl takový hlavolam. Jenže, z mé strany to není regulérní, když vím, co je to.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: štrachal jsem v archivu, 31.01.2014 17:37, karelzbrd(m), (O přírodě)
no, to už se možná i stalo

Re: Re: Re: Re: štrachal jsem v archivu, 31.01.2014 11:35, Forrest Run(m), (O přírodě)
Léčivá, vitamínová bomba, k tomu nektaro- i pylodárná. Zkuste někdy jarní salátek s větším než malým množstvím pampelišky a troškou bršlice, potočnice a řebříčku, budete příjemně překvapený, jak je to chutný a jak vás to nakopne. Kopřivu tam nedávejte, smrdí po čpafku a za syrova je i jedovatá. (Když tak spařit a přidávat do nádivek). Fajnšmekři na podzim vyrejpávaj kořínky a sušej si je-jsou totiž (mimo jiné)plný sladkýho inulinu, kterej můžou i cukrofkáři. Krásnej článek s úžasným esejem od Mistra Fulghuma najdete ZDE