O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Překvápko, 22.01.2014 10:52, Yohaness(m), (O přírodě)

Dnes ráno jsem našel ve foťáku (malý kompakt) mé 10ti leté dcery tento obrázek. Udiveně jsem na něj zíral a ptal se: "Co to má znamenat?" "Jo, táto, to je z léta, jak jsme byli na výletě v Lednickém parku, našla jsem tam nějaké houby, tak jsem ti je vyfotila a zapomněla ti to ukázat..."
Má talent, ne?

Re: Překvápko, 22.01.2014 11:39, Forrest Run(m), (O přírodě)

Dost dobrý, je to Šikulka, vlastně fšechny Tvoje dcerky jsou Šikulky! To si je takhle položila a zasadila taky sama? Hele a co je to za vlastně druh hřiba?

Re: Překvápko, 22.01.2014 12:37, Kájinka(m), (O přírodě)

Hustý, já musím dělat doslova psí kusy, aby mi vylezlo něco podobného. Šikulka šikovná, no jo po tátovi

Re: Re: Překvápko, 22.01.2014 12:45, Yohaness(m), (O přírodě)

Jo, položila si je sama, viděla, jak to dělá táta u ryzců...
Jinak je to plavák - B.impolitus, dneska vlastně Hemileccinum impolitum.

Re: Re: Re: Překvápko, 22.01.2014 16:20, Patrik(m), (O přírodě)

No to je macek

Re: Re: Re: Re: Překvápko, 22.01.2014 17:48, basset(m), (O přírodě)

To taky, ale zaznamenej zejména to ostření u desetileté holčiny

Re: Re: Re: Re: Re: Překvápko, 22.01.2014 18:50, Zdeno(m), (O přírodě)

Případně shlédni, jak ostří devítiletý Jáchym.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Překvápko, 22.01.2014 19:38, Patrik(m), (O přírodě)

Jaký otec, taká dcera

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Překvápko, 23.01.2014 12:47, Yohaness(m), (O přírodě)

Tak díky, ale zas bych ji tak nepřeceňoval, to že je fotka poměrně ostrá je spíše dílem náhody.Také světlo bylo zrovna dobré.
Co mě ale těší, je udělat radost tátovi a zkusit nafotit nalezenou houbu tak, jako to dělá on.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Překvápko, 23.01.2014 18:29, karelzbrd(m), (O přírodě)

a vo tom to je. Je to pohlazení po duši, viď Yohanessi? Loni jsme byli na hnědácích, manželka, kluk (6 let) a teta se strýcem. Kousek od auta našel strýc obal od tatranky, kterou předtím daroval našemu prckovi. "Ty si vyhodi tady v lese ten obal? To přece nemůžeš... Kluk se bránil, že on to nebyl. Když na něj strýc dále naléhal, že se to nědělá, on se pořád dušoval, že to nebyl a pak se naštval, sáhnul do kapsy, vyndal obal od své tatranky a ukázal mu ho s tím, že ho má přece v kapse. Krásný to byl pocit...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Překvápko, 24.01.2014 11:23, Yohaness(m), (O přírodě)

Máš recht, brdský Kájo.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Překvápko, 24.01.2014 13:00, Forrest Run(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Překvápko, 24.01.2014 13:00, Forrest Run(m), (O přírodě)

Re: Překvápko, 22.01.2014 18:16, Hanýžka(m), (O přírodě)

Šikovná po tátovi. Minulý rok jsme je tam taky viděli, ale tyto plodnice jsou ještě hezčí - a smutně konstatuji, že asi i líp vyfocené... I když je pravda, že dcerka fotila určitě bez požití burčáku. :-)

Re: Re: Překvápko, 22.01.2014 19:41, Patrik(m), (O přírodě)

No kdybych to okomentoval jako někdo, kdo o focení nemá ani šajnu tak bych řekl, že v tom nevidím žádný rozdíl

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30