Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Re: Re: Kvíz už skončil..., 01.05.2022 08:33, mipera, (O přírodě)
Já to psala ve srandě.
U nás nebyl sníh, pak bylo dlouho velké sucho a ani nyní to není žádná sláva.
Chodím skoro každý den do přírody a stačí mi občasný nález na fotku.
Jak už jsem několikrát zmiňovala houby skoro nejíme a kačenky vůbec nemohu.

Re: Re: Kvíz už skončil..., 30.04.2022 21:26, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Líbí Kájo
,májovky jsem pak už nenašel,jen dva ucháče obrovské,hodně kačenek a ty sírovce u potůčku!

Re: Re: Kvíz už skončil..., 30.04.2022 18:54, chorcheee(m), (O přírodě)
Krásné, Karle! Já první jarní houby viděl až dnes. Destici chřapáčovou v PR Libochovka (tam jsem je nesbíral) a kačenky na své jihočeské lokalitě v asi 700 m/m. Překvapilo mě, že většina je mladých a teprve vykukují z podlistoví. Tak jsem jich tam většinu ještě nechal. Uvidíme zda na mne do příštího víkendu počkají (a jestli nezaschnou - snad má trochu v následujících dnech pršet).
Včera jsem byl u Krumlova, tam kde jsem nad potokem Polečnice loni našel velikou srostlici smržů (dříve obecných, dnes je to složitější). Souřadnice jsem dával tenkrát vevánkovi, a ta tam tuším už nenašla nic), No a letos na tom místě nebylo vůbec nic! Jen mladá paní z vedlejší zahrádky byla poněkud poděšena, jaký kanec to tam šramotí ve strmém svahu
. Říkám ji:
"Nebojte, já tu jen hledám jarní houby". A ona:
"V těch kopřivách?" A já:
"Jo, tady bejvaj." A ona:
"Tady je jen bordel".
Tak jsem pochopil, že ji to nemá cenu dál vysvětlovat
. Hlavně, kopřivy tam skoro nebyly, nýbrž pěkný jarní aspekt vápnomilných rostlin...
Tak se mějte a přiznávám, že vám úlovky celkem závidím. Přijde mi, že s houbama, nejen jarníma, je to v posledních několika letech čím dál horší. Alespoň tam, kam chodívám...
Re: Re: Re: Kvíz už skončil..., 01.05.2022 01:34, Kraken(m), (O přírodě)
Tak já bych neřekl, že by to bylo s houbami čím dál horší, Jirko. Naopak, v posledních letech jsem některých druhů našel tolik, jako ještě nikdy. Jen už asi nerostou tak pravidelně jako dřív a taky už na ně není takový spoleh... Asi jako na nic v téhle divné době...