Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
MDŽ, 08.03.2022 23:35, Kraken(m), (O přírodě)
Všem ostatním ženám už jsem popřál a na ty zdejší bych málem zapomněl... Tak se omlouvám a na poslední chvíli přeji všem Ohoubařkám k jejich dnešnímu svátku všechno nejlepší!

I když jak to tak projíždím, už je to docela dlouho, co sem některá něco uveřejnila. Tak snad sem alespoň nakukují...

Re: MDŽ, 09.03.2022 08:47, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)

Re: MDŽ, 11.03.2022 13:30, Tori(m), (O přírodě)
Ahoj, děkuju za pěkného rakušáka. Dostala jsem k svátku i publikaci našeho nového druhu rážovky, Thyronectria ulmi, rostoucí na jilmech v lužních lesích. (Ovšem v suťových lesích na U. glabra jsme ji nejspíš nehledali, třeba tam je taky.) Ale jinak toho je teď v práci hodně a v lese asi nic, určitě ne takový pěkný ohnivec. Byla jsem se kouknout naposled na konci ledna a to už bylo sucho, od té doby jen mrzne a fučí a teď k tomu začalo i slunce přes den. Takže nemám moc chuť mikroskopovat ani exsikáty. Ale ono se to někdy zase zlepší. :-)
Re: Re: MDŽ, 12.03.2022 08:09, Kraken(m), (O přírodě)
Náhodou, toho srdíčkového rakušáka jsem vyhrabal spolu s dalšími pod starou trávou ve vyřezaném akátovém houští minulý týden. Ale je fakt, že jinak se toho teď moc najít nedá, ta oranžovka pro mě byla malý zázrak. Jestli se brzo nezmění ráz počasí a nezačne pršet, bude to zase pěkná bída.
Ta rážovka je zajímavá. Jestli jí tu někdo vyšťourá, tak si tipuji P. Souču. To je hotový houbový Pampalini, nedávno objevil i celosvětově hledanou voskovičku dubovou.