O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik oběvů...., 12.01.2014 19:10, Patrik(m), (O přírodě)

...vydal jsem se na jednu typovou lokalitu s lískami....nečekal jsem, že to bude tak lehké - hned jak jsem poprvé namátkově hrábl pod největší lísku co tam byla našel jsem jednu...

Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik oběvů...., 12.01.2014 19:10, Patrik(m), (O přírodě)

....a o kousek dál další...

Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik oběvů...., 12.01.2014 19:10, Patrik(m), (O přírodě)

...a ještě další, bylo jich tam hafo....fotit jsem se je snažil perfektně, příště už je třeba nenajdu...

Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik objevů...., 12.01.2014 19:25, Joska(m), (O přírodě)

Skromný dotaz: Ty perfektně vyfocené jsi nechal kde? Že jsi je sem teda nedal?
Ještě by sis mohl všimnout rozdílu v nadpisu u mně a u Tebe...

Re: Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik objevů...., 12.01.2014 19:34, Zdeno(m), (O přírodě)

Už jsem okomentoval níže...

Re: Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik objevů...., 12.01.2014 19:40, Patrik(m), (O přírodě)

oběvů=oběvů, co říkáš na tuhle upravu.... jinak musíš brát na vědomí i to, jak dlouho mám tenhle foťák a jak dloho trvá než se sním naučím fotit pořádně, úplně perfektní fotky to nejsou, ale na hranici mé prozatimní dokonalosti ve focení to perfektní je určitě...

Re: Re: Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik objevů...., 12.01.2014 19:53, Joska(m), (O přírodě)

Dost dobře nechápu, co je to za úpravu "oběvů=oběvů". Aspoň si po sobě přečti, co píšeš.
A že musím brát na vědomí? Nic nemusím, Mlčochu. A že je to na hranici Tvé prozatímní dokonalosti ještě neznamená, že je to vhodné ke zveřejnění.
Mimochodem, tím odpovídám i na Tvůj dotaz, co je špatného na titulní fotce Hnojníku třpytivého. Odpovím Ti dotazem: A co je na ní dobrého?
Dodatek: Tahle poslední fotka, kterou jsi vložil ke své odpovědi, je přece jen trochu někde jinde, než ty předchozí.

Re: Re: Re: Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik objevů...., 12.01.2014 19:59, Patrik(m), (O přírodě)

aha, mělo to být oběvů=objevů

Re: Re: Re: Re: Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik objevů...., 12.01.2014 20:02, Patrik(m), (O přírodě)

jo, zapomněl jsem je upravit před tím, než jsem je tu dal, přece jen musím uznat, že moje zbrklost je opravdu přehnaná...hnojník třpytivý se mi zdá v pořádku, protože není ani rozmazaný, ani neostrý, možná jen trošku...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik objevů...., 12.01.2014 20:06, Joska(m), (O přírodě)

Ale tam žádný hnojník pro umístění do atlasu hub není! Je to pro laika jen shluk nějakých hub, ze kterých žádná není vidět celá. Mrkni třeba vedle na hnojník obecný. Fotka není jen o tom, jestli je ostrá nebo rozmazaná.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik objevů...., 12.01.2014 20:35, karelzbrd(m), (O přírodě)

zapomněl? Nechápu, jak se to může stát, když originál je velký jak pr..e. Herpe, zvětšíš si vůbec na monitoru tu fotku, než se odvážíš ji sem dát - vždyť je to vidět, že to není ostré, to pominu kompozici atd? A pak ty reakce na přispěvovatele webu a admina..., Nechápu...
Dneska jsem fotil a měl na kartě také dřevnatky. Doma, po zvětšení na monitoru, jsem udělal delete. Proč? Protože jsem nenafotil to, co jsem si představoval a nebylo to ani ono technicky, nevím proč, stativ možná neseděl pevně..., ale protože ta houba není vzácná jak perla, smažu to. S čím se odhodlám pochlubit na veřejnosti, může být kvalitnější, zbytek patří do koše. Chlapče, kdybys fotil ještě na diapozitivy za pár stovek s šestatřiceti snímky, to bys asi pochopil dříve tu kvalitní fotku.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik objevů...., 12.01.2014 22:45, Zdeno(m), (O přírodě)

Jo, tu diákovou éru jsem si celou prožil. Od Fomachromu až po ORWO. Foma vesměs nevýrazná, mdlá, orwácká zeleň brčálová...Přesto jsem zapsal vítězný hatrick ve fotosoutěžích ČSMS právě s tím ORWO materiálem, tuším v letech 1983-85. Tradovala se pak pověstná hláška, že na to mizerné ORWO může dobře fotit jen nějaký Pelda z Liberce...V té době cajzlíci fotili na Kodak a hvězdami fotosoutěží bývali pánové Baier, Turičík, Krs a další...Právě přepisuji diáky z těch dob...Snad to stihnu, než vyprší můj čas...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik objevů...., 12.01.2014 22:58, Zdeno(m), (O přírodě)

Doplním ještě vyvolávací praxi. ORWO přišlo na nevím kolik marek, Foma byla tuším za třicet. Kazetu jsem posílal za pár korun na vyvolání a někdy už třetí den byla zpět. To napětí a očekávání...Zpětná vazba kvality diáku nebyla, takže se zpravidla udělaly tří obrázky nejbližších clon naměřené expozice...Měl jsem vesměs Prakticy, měly kvalitní měření LLC a byly na tehdejší poměry kvalitní. Vše se kupovalo v NDR, černobílé filmy v metráži, kterou jsem si sám stříhal a dával do kazet. Film pak přišel na pětikorunu, vyvolávání samozřejmě osobně ve vývojkách odtamtud...Krásné časy...Diáky se měńily, když se našinec trefil do expozice byly i dva obrázky na "čendž"...Takhle jsem získal stovky unikátů od tehdejších špílmachrů, ne všechny se ovšem dožily dneška. Naopak, některé jsou relativně svěží i po téměř čtyřiceti letech...

....z jednuho lískového oříšku rostlo tady tohle...pozná někdo??

...rostlo to také z větví...

...ted něco, co vídám častěji...

.....když už jsem šel domů stmívalo se...

Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik oběvů...., 12.01.2014 19:22, Zdeno(m), (O přírodě)

Z titulku soudím, že ta potřebná pravidla pravopisu to zrovna nebyla...

Re: Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik oběvů...., 12.01.2014 19:34, Patrik(m), (O přírodě)

Ne, ty tam bohužel nenajdu...

Re: Re: Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik oběvů...., 12.01.2014 21:39, Zdeno(m), (O přírodě)

Patriku, nekomentuj kvalitu svých fotek, přenech to ostatním, neokecávej podmínky jako zmrzlé ruce, soumrak a podobně. Naslouchej pozorně našim radám, my jsme si je z prstu nevycucali. V opačném případě se staneš groteskním maskotem a to by, uznej, byla škoda...Tvoje nadšení a nasazení je na pochvalu, ale potom to znectíš sebefanděním a nesoudností. A na to už jsi snad dost dospělák, abys tohle zmáknul, no ni?...

Re: Re: Re: Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik oběvů...., 13.01.2014 19:04, Patrik(m), (O přírodě)

Že se někdy snažím věci obkecat je fakt, ale na druhou stranu, nebýt vašich rad, z mých fotek by do dneška nešlo poznat, jestli je na nich vůbec něco vyfocené

Re: Re: Re: Re: Re: dnes parádní den, vydařilo se mi hned několik oběvů...., 13.01.2014 22:05, léto, (O přírodě)

Souhlas se Zdenem.Podívej se na kosmatky od Basseta,nebo na to co napsal "Až možná včera".Když jsem se s ním potkal,říkám mu "Hele Henry vím,že se to nedělá,ale kouknu ti pod ruky,jestli můžu,ať příště vím co a jak".Jeho odpověď mě hodně překvapila "Na mě se nedívej,dyť já fotím teprve dva nebo tři roky".Mazák každým coulem,fotky jako stehno a ta soudnost tam je pořád.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30