Diskuse a galerie
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit celou diskusi
Pro Pavlu, 31.08.2021 12:43, Kraken(m), (O přírodě)
Tento téměř monotématický příspěvek vznikl, protože mě Pavla předečírem inspirovala. Včera jsem se byl podívat na pastvinu v Doupovských horách a byly tam!
Krásné voskovky papouščí. 
Re: Pro Pavlu, 31.08.2021 12:43, Kraken(m), (O přírodě)
Pavla by jistě každou fotku vtipně komentovala. jak to umí jen ona. Já to raději ponechám beze slov...
Re: Re: Pro Pavlu, 31.08.2021 15:00, MACEK, (O přírodě)
Krása z Doupovských hor
, které mně v mládí připadaly jako měsíční krajina.
Jako poděkování za tu inspiraci a taky protože dnes mají Pavlíny svátek, ( jestli to slavíš jindy, nevadí!) posílám ti Pavlo přástevníka kostivalového, kterého jsem taky díky tobě vyfotil hned vedle zaparkovaného auta.
Nebo by bylo libo raději kobylku hnědou?
Re: Re: Pro Pavlu, 31.08.2021 17:28, Pavla, (O přírodě)
Moc milé, Krakene, díky.
Potěšilo a vůbec nevadí, že nejsem Pavlína.
Papoušci jsou krásní a ostatní obrázky taky. U nás v ZOO máme v zemi zapíchnutou tabulku s obrázkem žabky a textem: "Prosím nelíbat, už tak je nás málo." 
No a jinak se odměním pohledem (s blížícím se deštěm na pravoboku) na Slezskou Hartu z Velkého Roudného (780m), což je nejvyšší vyhaslá sopka Nízkého Jeseníku, na jejímž vrcholu stojí šestipatrová 20m vysoká dřevěná rozhledna. Je to bývalé poutní místo a cestou nahoru podél křížové cesty jsem na lesní pěšince pozorovala četné dírky v zemi, které si jako své obydlí vyhrabávali... ???
Re: Re: Re: Pro Pavlu, 31.08.2021 17:30, Pavla, (O přírodě)
A to už je hádanka. Dírko, dírko, kdo v Tobě přebývá?
Nemusíš hádat sám, můžeš si vzít nápovědu z publika. Kdo to ví, odpoví? 
Re: Re: Re: Re: Pro Pavlu, 01.09.2021 08:50, Kraken(m), (O přírodě)
No, nikdo se k hádání nemá, tak já se klidně ztrapním. Pavouk? Jenže ti mají ústí nory pokryté pavučinkou, tak to asi bude něco jiného...
Re: Re: Re: Re: Re: Pro Pavlu, 01.09.2021 18:17, Pavla, (O přírodě)
Hodný, díky, že jsi mě v tom nenechal samotnou.
Nebyl to pavouk, ale čmelák, vlastně čmeláci. Podzemní komůrky si v jednom úseku cesty hloubila pěkná řádka těchto bzučounků.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro Pavlu, 01.09.2021 18:18, Pavla, (O přírodě)
A když jsem jednoho opatrně pozlobila klacíkem, bojovně si lehl na záda, začal varovně bzučet a vrtět zadečkem: "Vari, od našeho prahu..." 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro Pavlu, 02.09.2021 00:14, Kraken(m), (O přírodě)
Děkuji pančelko!
Věděl jsem, že pavouk to nebude, ale čmeláčí nora mě nenapadla. Možná samotářka bude vědět...
Re: Re: Pro Pavlu, 31.08.2021 19:26, vlk(m), (O přírodě)
...super momentky...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30