Diskuse a galerie
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit celou diskusi
Z projížďky v parku v pátek třináctého, 13.08.2021 23:45, Kraken(m), (Houby)
Příště už asi raději zůstanu doma. Můžu být rád, že jsem dnes vyvázl se zdravou kůží. Nejdřív mě i s kolem natlačil na plot úklidový vůz, jehož řidič si vůbec nevšiml, že ho předjíždím a pak mi cirkusáci zablokovali výhled a já málem vjel pod přijíždějící auto...
No a v parku, kde jsem si chtěl opět vyfotil krásnou gutaci rezavce dubového, jsem zjistil, že i tahle plodnice někomu překážela a stejně jako dvě předchzí je ulomil.
Muselo se to stát nedávno, ještě nestačila vyschnout.
Re: Z projížďky v parku v pátek třináctého, 13.08.2021 23:45, Kraken(m), (Houby)
Ve vykotlaném pařezu, kde minule vedle plstnatečka severského vyrustaly dvě "vejce" kukmáka už po nich ani po kukmácích nebyla ani památka a plsnateček tam ležel rovněž ulomený. Alespoň tam rostla outkovka, která překvapila rovněž pěknou gutací.
Re: Z projížďky v parku v pátek třináctého, 13.08.2021 23:45, Kraken(m), (Houby)
A vyrostl tam i choroš šupinatý.
A naproti němu i jeden docela čerstvý.
Na torzu dubu tam roste již pomalu umírající síťkovec dubový, kterého jsem tam poprvé fotil jako mladého junáka už v roce 2006. Teď mi připomíná mumii japonského samuraje...
Nějaká hlenka...
A tady mě nenapadá nic jiného, než šupinovka nádherná. I když ta větší plodnice sotva drží pohromadě, jak je úplně vyžraná červy a ty ostatní jsou ještě moc malé...
Re: Re: Z projížďky v parku v pátek třináctého, 14.08.2021 06:56, Zdeno(m), (Houby)
Super sada Kájo, na tu šupinovku bych si taky vsadil...Vopatruj se a dávej na sebe bacha.

Re: Re: Re: Z projížďky v parku v pátek třináctého, 18.08.2021 23:14, Kraken(m), (Houby)
Díky příteli a nápodobně! 
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30