Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

neznámý druh mechu, 06.01.2014 20:18, karelzbrd(m), (O přírodě)
zdravím, znáte prosím někdo mechy? Tohle je focené doma na kuchyňském ponku - takže, přesně tak, jak radíme zdejším fotografům, aby to nedělali a to s režimem makro. Venku to nešlo - pršelo a protože mech je vysoko, nechtěl jsem, aby mi napršelo do objektivu (vrátím se tam). Mech byl na jasanu, ty "větvičky" byly poskládané nad sebou a rostou vodorovně, takže už na první pohled něco netradičního. Našel jsem, že by to mohla být nějaká sourubka...

Re: neznámý druh mechu, 06.01.2014 20:19, karelzbrd(m), (O přírodě)
a druhý snímek. Vím, žádná kvalita, ale automatika doma při absenci světla a bez stativu je prostě průser..., a bez pořádného zaclonění, protože to v tomhle režimu prostě nejde ovlivnit...

Re: neznámý druh mechu, 06.01.2014 20:48, Forrest Run(m), (O přírodě)
Oslovil bych Mártyho Chochela, Karlosi, vypadá to zajímavě!

Re: Re: neznámý druh mechu, 06.01.2014 21:00, karelzbrd(m), (O přírodě)
ahoj, no, mechy mám zkouknuté, fotograficky, ne že je bych moc znal, ale tohle jsem fakt ještě neviděl. Písni na něj mail. Díky.

Re: Re: Re: Re: neznámý druh mechu, 06.01.2014 21:08, karelzbrd(m), (O přírodě)
díky také za pomoc, ale Hylocomia je zřejmě tohle: viz foto a to rozhodně není ono. Nebo něco z toho rodu Thuidia. To znám, roste to na zemi, na pahýlech, ale na zemi a netvoří to ty vrstvy epifiticky nad sebou - zkus prosím mrknout na ty sourubky. Ty tomu vypadají nejblíž a jestli mě můj šestý smysl neklame, bude to něco takového...

Re: Re: Re: Re: Re: neznámý druh mechu, 06.01.2014 22:11, Forrest Run(m), (O přírodě)
Jo, jo, to je "Masečníkovej Mech" Kodle, hledej, sliď a čenichej, na masečník bysme si rádi do Brd zajeli, žeááno, Ogaři? 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: neznámý druh mechu, 06.01.2014 22:31, Forrest Run(m), (O přírodě)
A teď se zavěsím, bude to trošku mimo mykomísu, tak se omlouvám!:-)
Přátelé, Kamarádi, pokud byste věděli o nějaký postarší Felicii kombiku v rozumný kondici, co bude mít nalítáno míň jak půl milionu km....rok výroby 2000 nebo i starší....měli bysme s Karolínkou vážnej zájem...přeci jen je lepší koupit auto od někoho, koho člověk zná alespoň virtuálně, než na inzerát, žeáááno!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: neznámý druh mechu, 07.01.2014 07:59, Zdeno(m), (O přírodě)
Mám přesně takovou, ale nedám...1998, 255 000, spotřeba 8litrů LPG...Nebýt jí, mnoho zdejších fotek by nikdy nevzniklo...Tržní cena témeř nulová, natankováním vzroste na dvojnásobek...Užitná hodnota ovšem nedocenitelná...