O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Konec kvízu..., 04.07.2020 19:19, Zdeno(m), (Kvízy)

Asi budu za Sibylu, Milldovi jsem zřejmě přál dostatečně razantně a proroctví se vyplnilo...Blahopřeji, posílám obrázek z mé hlavní discipliny, kdy neváhám zalehnout aniž bych si byl jist, zda vstanu...Tým se snažil, tu nápovědu z rána nikdo neprokoukl ( křehutka sametová bývala za mých mladých let pláčivkou...) Ta líha klubčitá měla zajímavou historii, bádal jsem nad ní s naším letošním osmdesátníkem a dlouholetou libereckou mykologickou jedničkou Pepou Sedláčkem, pracně jsme se shodli na tmavobělce žlutavé, ale pochybnost mi v bedně zůstala a pak mi to naštěstí sepnulo...Takže jsem přímým účastníkem vlastního kvízu...

Re: Konec kvízu..., 04.07.2020 19:36, petras, (Kvízy)

Tak to jsem se zbytečně namáhal.Nevšiml jsem si,že má Millda novou pětici a reagoval jsem na tu ulici.Znovu jsem si spojil Ještěd s teplárnou a protáhl na severovýchod.Prohlížel jsem názvy ulic,sametová byla i křehutka,ale souvislost s pláčem mi nedocházela.

Re: Konec kvízu..., 04.07.2020 19:41, Millda, (Kvízy)

Zdeno, děkuji za obrázek. Usoudil sem, že je asi chyba v křehulce. Doplnil jsem “ sametová “, a ono to vyšlo. Ostatní položky uhodli ostatní soutěžící. Takže vítězství patří všem zúčastněným. Děkuji.

Re: Re: Konec kvízu..., 04.07.2020 22:05, houbomil-Klášterec(m), (Kvízy)

Tak ta křehule sametová je pořádně spláchlá,ale budiž-gratulace Mildovi!

Re: Konec kvízu..., 04.07.2020 21:25, Tori(m), (Kvízy)

To je ovšem machrovina, najít plodnice s prstenem na půl žerdi, takže horní bílá část třeně je až takhle dlouhá. Vždycky jsem u ní registrovala jen tu okrovou část pod prstenem, proto mi tady sice podle povrchu klobouku Lacrymaria napadla, ale třeň neseděl. Dobrej chyták. : )

Re: Re: Konec kvízu..., 04.07.2020 21:49, Zdeno(m), (Kvízy)

Tori, jsa poučen častými pochybnostmi stran košer určení, zítra dám originální revers...

Re: Re: Re: Konec kvízu..., 05.07.2020 08:16, Tori(m), (Kvízy)

Ale já neřikám, že by to nebyla ona. Spíš nahlas reflektuju své překvapení, že jsem tu světlou část třeně jaksi nevnímala (nebo "nezavnímala", jak se teď taky občas řiká), přestože na všech fotkách po netu zřetelně je.

Re: Re: Re: Re: Konec kvízu..., 05.07.2020 19:38, Zdeno(m), (Kvízy)

Ta nedokonavost toho úvozovkového slovesa slova budiž výzvou k permanentní pozornosti a ostražitosti nejenom při určování hub...

Re: Konec kvízu..., 04.07.2020 23:23, tomaj, (Kvízy)

Gratulace Mildovi.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30