O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Vedlejší produkt harabání., 10.02.2020 20:25, Yohaness(m), (Houby)

To se tak někdy stane, že hrabete podzemní houby a najednou... housenice. Zatím nevíme která, ale vypadá to nejspíše na Ophiocordyceps gracilis. Vyhrabal Fíla.

Re: Vedlejší produkt harabání., 10.02.2020 20:54, Forrest Run(m), (Houby)

Housenice mají prokazatelně antivirový účinky, výhodně ji zpeněžíš, Voe!
Jinak tiše závidím!

Re: Vedlejší produkt harabání., 10.02.2020 22:59, Pavla, (Houby)

Docela ráda bych věděla, jak po takovém hrabání vypadáte. Já, když se jen trochu zašpiním tím, že si třeba sednu na kmen, nebo si kleknu, nebo sem tam šlápnu do bahna, tak na zpáteční cestě musím sedět potupně na starém prostěradle a poslouchám řeči: "Naposledy, prisambačku, dneska naposledy!" Takže Vám, kluci (i když trochu jinak, než Forrest) taky závidím. Btw krásný nález.

Re: Re: Vedlejší produkt harabání., 11.02.2020 06:29, Yohaness(m), (Houby)

... Tak my většinou už jako prasata (pardon, v pracovním oděvu) do lesa jezdíme...

Re: Re: Re: Vedlejší produkt harabání., 11.02.2020 08:46, Hanýžka(m), (Houby)

Moc pěkné hrabošení. Koukni na voskovkový test. :-)

Pavli, to není tvoje chyba, máš divné okolí. V lese se snad předpokládá, že nepůjdeš tam v lodičkách a zpátky zcela čistá. Na druhou stranu kolikrát přijdu z teréna s tak čistýma riflema, že je druhý den beru do práce - manžel mi totiž místo blbých řečí pořídil skvělý podsedák, jako další možnost čistého klečení/sezení u focení je použít jednu z odrazných desek vytvořených z krabic od džusu.

Re: Re: Re: Re: Vedlejší produkt harabání., 11.02.2020 21:58, Zdeno(m), (Houby)

Ovšem ten přímý (a báječný...) kontakt s Matičkou Zemí si já mohu vychutnat jen tehdy, když si lehnu bez podložek na zem a proto tak zásadně činím s drobnou výhradou v bažinách...

Re: Vedlejší produkt harabání., 11.02.2020 17:09, houbomil-Klášterec(m), (Houby)

Hezký nález!

Re: Vedlejší produkt harabání., 11.02.2020 18:20, Kraken(m), (Houby)

Prima nález!

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30