Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

u Holic s Terinkou, Světluškou a Ňufinkou, 07.11.2013 10:23, Hanýžka(m), (O přírodě)
V pondělí mě vzala na svoji lokalitu Terka se Světlanou (to je ta mladší brýlatá, co vždycky na Chocni v tom vedru obětavě opékala prase).
Teri mi ukázala ucháče velkovýtrusého - Gyromitra ambigua, roste na listnáčích a vypadá podobně jako čepcovitý. Ještě jsem ho neviděla, tak jsem měla velkou radost.

Re: u Holic s Terinkou, Světluškou a Ňufinkou, 07.11.2013 10:23, Hanýžka(m), (O přírodě)
Světlana našla všechny štítovky, které tam rostly, toto je Pluteus phlebophorus

Re: Re: u Holic s Terinkou, Světluškou a Ňufinkou, 07.11.2013 10:25, Hanýžka(m), (O přírodě)
To zmenšování fotek je vražedné, ty fotky byly původně ostré. 
Jo a Ňufinka je Světluščin pejsek - když zamávala v lese ocáskem, vypadalo to, že běží černá veverka.

Re: u Holic s Terinkou, Světluškou a Ňufinkou, 07.11.2013 10:23, Hanýžka(m), (O přírodě)
A taky celkem vzácná Pluteus podospileus, sice ožraná, ale byla tam. :-)

Korálovcová jeskyně nám taky udělala radost. Dnes mě ale postihla choroba, chtělo by to Macha a Šebestovou s rejžákem, jinak sobotní zavírání lesa opravdu nehrozí.
Vy jste ale zváni, informace u Drahušky nebo na stránkách Brněnského mykologického klubu.