O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

prosím, je tohle smolokorka buková?, 03.11.2013 18:09, karelzbrd(m), (O přírodě)

našel jsem ji dnes na buku, než mě vyhnal odpoledne slejvák a nárazový vítr.

Re: prosím, je tohle smolokorka buková?, 03.11.2013 18:10, karelzbrd(m), (O přírodě)

a protože houbičky nic moc, fotil jsem potoky a mechy už minulý víkend

Re: Re: prosím, je tohle smolokorka buková?, 03.11.2013 18:11, karelzbrd(m), (O přírodě)

předloni jsem našel tenhle mechový potůček u lesní cesty - dlouhé roky jsem ho míjel bez povšimnutí a přitom je tak nádhernej....

Re: Re: Re: prosím, je tohle smolokorka buková?, 03.11.2013 18:13, karelzbrd(m), (O přírodě)

a uzavřu to vzpomínkou na jaro a čapulku, ne, že bych brečel, že je podzim, mám tohle období nejraději a je mi jedno, že už není tak barevné - mám rád mokro v lese a teploty na bundu, ne na to, že by si člověk nejraději stáhnul kůži, aby přežil letní tropy.

Re: Re: Re: Re: prosím, je tohle smolokorka buková?, 03.11.2013 18:13, karelzbrd(m), (O přírodě)

a ta fotka, tedy

Re: Re: Re: Re: Re: prosím, je tohle smolokorka buková?, 03.11.2013 18:42, Forrest Run(m), (O přírodě)

Bravo, Karlosi, "Silver Brook" i "Mešní Čapulky";-), jsou geniální!:-)
Dovol, abych Ti už dnes, jakožto i Krakenovi, popřál fšechno NEJ a MAX k zejtřejšímu svátku, hlavně tu sexuélní svěžest, Ogaři!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: prosím, je tohle smolokorka buková?, 03.11.2013 19:00, Zdeno(m), (O přírodě)

Tak popořadě. Odpovím na dotaz. Není, je to troudnatec pásovaný, kapky od smolokorek bývají barevné. A smolokorka nebývá na jehličnanech. Fotky skvělé, zvláště ta čapulka...A připojím se s přáním a to rád. S Krakenem jsi značkou nejvyšší kvality. Ty do nás troudnatcem pásovaným, můj return je shodný...Gutace je kouzelná disciplina...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: prosím, je tohle smolokorka buková?, 03.11.2013 19:25, karelzbrd(m), (O přírodě)

díky, díky, a ještě jednou díky za gratulace a zdenovo gutace, ta je hezčejší, než ta moje. Teď se teprv projeví moje sběračsko-hamťácké sklony, tedy, co se nedá sežrat, stěží poznám
tyhle ještě jo, ty sou podobný jedlým

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: prosím, je tohle smolokorka buková?, 03.11.2013 19:29, karelzbrd(m), (O přírodě)

a tyhle hlívy jsou zase moc barevný na to, aby se daly zbaštit

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: prosím, je tohle smolokorka buková?, 03.11.2013 19:35, karelzbrd(m), (O přírodě)

tak se ted budu raději věnovat potokům, mechům a dalším lesním scénám, než zakopnu o hlívy, korálovce a sametonožky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: prosím, je tohle smolokorka buková?, 03.11.2013 20:45, vlk(m), (O přírodě)

...u nás letos patřili k vzácnějším...ti hořčáci...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: prosím, je tohle smolokorka buková?, 03.11.2013 21:16, karelzbrd(m), (O přírodě)

no, vlčáku, dobrý postřeh, samotnému by mi to nedocvaklo, že sem letos možná ani hořčáka neviděl - foto je asi z loňska. Zato byli kříšti, ty jsem zase před lety prakticky neznal a poslední roky jsou běžní a letos výskytem překonali ty žlučníky....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: prosím, je tohle smolokorka buková?, 04.11.2013 12:11, vlk(m), (O přírodě)

...pěknej kousek...spíš dobře cvaknutej...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: prosím, je tohle smolokorka buková?, 04.11.2013 18:21, Patrik(m), (O přírodě)

to je krásné,

Re: Re: Re: prosím, je tohle smolokorka buková?, 04.11.2013 15:30, Fanda, (O přírodě)

Ahoj, máš krásné záběry, čapulka perfektní ale fotky lesa mechu a ještě když tam je voda tak ty mě dostanou, prostě nádherný. A samozřejmě všechno nejlepší k svátku tobě a všem Karlům.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30