O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Poděkování a budíček, 02.04.2012 22:04, TondazKralup(m), (O přírodě)

Ahoj mládeži.Nejprve musím poděkovat Foreesťákovi a spol,že mě vzali do krásného prostředí lužního lesa.Hodím sem společné foto,sorry technicky se moc nevydařilo.

Re: Poděkování a budíček, 02.04.2012 22:04, TondazKralup(m), (O přírodě)

Ta atomsféra mě prostě učarovala.

S fotografií se snad povedl jen tento střevlík,ještě jsem ten opravenej foťák neměl vošahanej.:-)

Re: Re: Poděkování a budíček, 03.04.2012 09:40, Forrest Run(m), (O přírodě)

Náhodou, to je jak z Čelistí!;-)
Taky sem naházím žoužel, co jsem při neděli cvaknul!:-)

Re: Re: Re: Poděkování a budíček, 03.04.2012 09:41, Forrest Run(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: Re: Poděkování a budíček, 03.04.2012 09:41, Forrest Run(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: Re: Re: Poděkování a budíček, 03.04.2012 09:42, Forrest Run(m), (O přírodě)

Mrchožrout obecný....za laskavý potvrzení děkuju Mártymu Chochelovi i Jiříkovi JCP!:-)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poděkování a budíček, 03.04.2012 09:43, Forrest Run(m), (O přírodě)

Podle M.Ch. larva červnáčka.....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poděkování a budíček, 03.04.2012 09:45, Forrest Run(m), (O přírodě)

Podle JCP je to ještě konkrétněji Červenáček ohnivý - Pyrochroa coccinea (Linnaeus, 1761)....a to mě Jiří strašil, že larvu neučí líp jak do úrovně čeledě.....
Dozvěděl jsem se od něj, že tenhle Predátor žije dravě takhle pod kůrou a loví larvy tesaříků a krasců.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poděkování a budíček, 03.04.2012 15:56, Yohaness(m), (O přírodě)

Střevlík je zrnitý - Carabus granulatus. Mrchožrout ale není obecný - Silpha obscura, nýbrž mrchožrout černý - Phosphuga atrata.
U larvy bych si tak jistý nebyl - zkuste zagúglit na larvu lesáka rumělkového - Cucujus cinabarinus - larvy jsou takřka totožné. Navíc červenáčci jsou u nás zastopeni třemi druhy, z nichž dva jsou larvami hodně podobní. Tož tak.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poděkování a budíček, 03.04.2012 18:50, Forrest Run(m), (O přírodě)

Díky za doplnění a upřesnění, Draku!:-)

No a teď příjde ten budíček!Nejprve jsem dnes narazil na tohoto průvodce jarních houbelec.

No a tady musím popsat jak jsem objevil tuhle první vlaštovku:
Jen tak jsem byl omrknout můj revír v doprovodu mojí drahé polovičky.Prostě má choť Zdenička kráčela o krok přede mnou v naději že narazí na první kačenu.No a klasika: Stačilo trochu nepozornosti a takový držkopád jste ještě neviděli.:-)Sorry,že to píšu tak neomaleně,Zdenča mi to jistě odpustí.
Mohl jsem ji sice zachytit,ale musel bych odhodiť foťák a to teda ani náhodou! No dopadlo to dobře Zdenče se nic nestalo jen se trochu lekla.Pak mi to přišlo blbý,tak jsem ji alespoň chtěl pomoci na nohy.To byl ten správný okamžik,protože jak jsem poklekl tak mi padl zrak na tuhle krásku.

Re: Re: Poděkování a budíček, 03.04.2012 08:06, Kájinka(m), (O přírodě)

Fotky jako vždy parádní. A příhoda k první letošní kačce nemá chybu. Zdenička jistě odpustí jak tobě tak i mě, protože jsem se dost zasmála

Pak už jsme společně objevili asi 10 takových parádnic.
Takže od zířka to budu mapovat a do pátku bych se ozval Forresťákovi jestli by to stálo za to.Myslím tím spunktovat nějaký sraz u Tondy kralupáka.

Re: Poděkování a budíček, 03.04.2012 09:40, Forrest Run(m), (O přírodě)

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30