O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

z podzimní přírody., 12.10.2013 20:15, Patrik(m), (O přírodě)

harmonia axiridis, asijské slunéčko podruhé...

Re: z podzimní přírody., 12.10.2013 20:16, Patrik(m), (O přírodě)

pardon, tuhle jsem dal včera, dnes jsem fotil tuhle..

Re: z podzimní přírody., 12.10.2013 20:15, Patrik(m), (O přírodě)

konečně jsem dodělal článek o hmyzu a houbách, schválně co nato řeknete.... ´´mykoentomologie,, - ....další slunéčko..

Re: Re: z podzimní přírody., 13.10.2013 16:22, Yohaness(m), (O přírodě)

Článek o mykoentomologii - ptáš se na názor. Za sebe (jsem entomolog a mykolog amatér) mohu říci, že jsem při čtení vyloženě trpěl. Je to strašné. Chyby, nepravdy, špatné názvy, špatné zařazení... sorry.
Smaž to, studuj a pak to zkus znova. Takhle budeš mít u znalých jen ostudu.

Re: Re: Re: z podzimní přírody., 13.10.2013 18:57, Patrik(m), (O přírodě)

je lepší slyšet názor dříve od někoho tady než od jiných...ty nepravdy jsou například jaké...abych věděl co mám poopravit...co se týče těch roztočů, to přesně nevím, protože literatury o nich - myslím té co potřebuju - je málo nebo žádná, nenašel jsem o nich ani o jejich druzích skoro nic, jen pár nepoužitelných a známých informací o sametovkách, nevíte o nějaké literatuře o roztočích, případně webovkách kde bych mohl čerpat? I u těch brouků, většina informací je převzata z knihy houba uvedené ve zdrojích, můžou být trochu zastaralé tak nevím...

Re: Re: Re: Re: z podzimní přírody., 13.10.2013 19:37, Yohaness(m), (O přírodě)

Nezlob se, nechci aby to znělo nějak povýšeně, ale nemám na to čas opravovat ti takový článek. Jak jsem již napsal, smaž to a až o tom budeš něco vědět, napiš to znova.
Alespoň pár nesmyslů z článku:
- mycetobiot (když tak mycetobiont, ale lépe mykobiont)
- mycetoxenní (v životě jsem neslyšel)
- latinské názvy s píšou s prvním velkým písmenem u rodového jména a to vždy
- Drosophila testaceaa (asi testacea, ne?)
- Gyrophaena strictura (co to je, v životě jsem neslyšel...)
- co je to chrobák velký a co malý? Vůbec tato pasáž je úplně špatně...
- Catops není hrobařík
Atd..., atd...desítky chyb. A už vůbec nemluvím o češtině, to je opravdu ostuda. Já se ti divím, že je ti to jedno - psát: druh z černým proužkem, do předu, chcu, popř. většina bejlomorek jsou vázány... to je opravdu síla.

Re: Re: Re: Re: Re: z podzimní přírody., 14.10.2013 19:33, Patrik(m), (O přírodě)

Aha, a to jsem to předepisoval ve wordu, no nechtěl jsem po tobě přímo opravit celý článek, to je zbytečně přidělaná práce pro někoho cizího, chtěl jsem jen něco takového co jste mě napsal, to dík...překlepy - to budu muset psát pomalejizdroj z kterého jsem čerpal byla kniha houby od Zejbrlíka, myslím že z roku kolem 1980, takže je možné že jsou některé latinské názvy brouků už nepouživané, pojmy jako mycetoxenní tam opravdu byli, dále jsem ještě čerpal dvoukřídlé z této publikace, kde jsou zmíněné druhy much. Jinak dík za upozornění, zbytek už si předělám a skusím načerpat další zdroje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: z podzimní přírody., 14.10.2013 20:50, Joska(m), (O přírodě)

Do odborné části se nepletu, tu Ti popsal Yohaness a stejně si z toho nic nebereš. Pokud se týká Wordu, Tobě je skoro k ničemu. Nic Ti neříkají vyjmenovaná slova, předpony, psaní "z" a "s"(zbytek už si předělám a skusím...), shoda podmětu s přísudkem (...pojmy jako mycetoxenní tam opravdu byli...). Nejdřív by ses měl naučit češtinu pro základní školu, pak se zaměřit na odbornost (podle doporučení Yohanesse) a pak někdy v budoucnu uvažovat o tom, že budeš něco publikovat.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: z podzimní přírody., 15.10.2013 18:46, Patrik(m), (O přírodě)

Jo to je fakt, latinské názvy si už poopravuju, např. ta gyrophaena strictura má být strictula, ta čeština to je ale na delší dobu, s tím se musíte všichni smířit....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: z podzimní přírody., 16.10.2013 13:52, Joska(m), (O přírodě)

A přesně tohle je Tvoje největší chyba: "s tím se musíte všichni smířit..."
Nemusíme, mlčochu, nic nemusíme. Pořád bys chtěl, aby se někdo přizpůsoboval právě Tobě. Tady je to právě naopak, neměl by ses s tím smířit Ty sám. Jinak zůstaneš pořád jen to rozmazlené dítko, kterému nikdy nikdo radši nic nevytýká a které se proto moc diví, když si to někdo dovolí.

ryzec, nevím jaký, mléko bílé, neměnné, lípový les, pod mladým smrkem, typuju si na kafrový nebo ryšavý...

Re: Re: z podzimní přírody., 12.10.2013 20:32, basset(m), (O přírodě)

Proč sem dáváš fotky znovu ? Byly včera - tato i ta následující

Re: Re: Re: z podzimní přírody., 12.10.2013 21:25, Patrik(m), (O přírodě)

čekal jsem na odpověd tak jsem ji tu dal znova.....

Re: Re: Re: Re: z podzimní přírody., 13.10.2013 11:23, basset(m), (O přírodě)

Divná logika. Nezapomeň (zřejmě nějakého ryzce) dát dnes taky znovu

Re: Re: Re: Re: Re: z podzimní přírody., 13.10.2013 16:25, Yohaness(m), (O přírodě)

Ani r.kafrový ani r.ryšavý to nejsou. Spíše r.nasládlý nebo r.liškový.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: z podzimní přírody., 13.10.2013 18:58, Patrik(m), (O přírodě)

dík...

spodek, škoda, že se mě tam připletl list.

pečárka polní??

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30