O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

dovolená čekací, 30.09.2013 18:59, karelzbrd(m), (O přírodě)

na opravu auta a pletí a údržbu skalky - tak se hrabu v archivu a tiše pláču... šupinovka nějaká

Re: dovolená čekací, 01.10.2013 05:26, Mahony(m), (O přírodě)

nádhera

Re: dovolená čekací, 30.09.2013 18:59, karelzbrd(m), (O přírodě)

a další šupiny - buky

Re: Re: dovolená čekací, 30.09.2013 19:00, karelzbrd(m), (O přírodě)

a třepenitka

Re: Re: Re: dovolená čekací, 30.09.2013 19:01, karelzbrd(m), (O přírodě)

a jeleni - tenhle se mi hodně líbí, relativně krátká trofej, ale ta síla...

Re: Re: Re: Re: dovolená čekací, 30.09.2013 19:02, karelzbrd(m), (O přírodě)

a pavučinec blankytný - ten se mi líbí

Re: Re: Re: Re: Re: dovolená čekací, 30.09.2013 19:02, karelzbrd(m), (O přírodě)

a mlsouna nakonec

Re: Re: Re: Re: Re: Re: dovolená čekací, 30.09.2013 19:10, Patrik(m), (O přírodě)

no jeleni, krása, je dobré tu občas šupnout něco jiného než houby, na zpestření....ten nahoře si tipnu, že je devaterák, je to tak???

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dovolená čekací, 30.09.2013 19:16, karelzbrd(m), (O přírodě)

u jelenů se počty výsad počítají tak, že postupně sečteš výsady na obou lodyhách, kde je jich více, se násobí dvěma - takže tři je šesterák........... deset je dvacaterák, pokud jich má na jedné méně, počítá se ten počet, kde je jich více - takže na jednom parohu má deset a na druhém osm - je to nepravidelný dvacaterák. tím pádem liché číslo neexistuje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dovolená čekací, 30.09.2013 19:26, basset(m), (O přírodě)

Díky, první člověk, který mi to konečně objasnil

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dovolená čekací, 30.09.2013 19:30, Patrik(m), (O přírodě)

aha, konečně...mohl jsem se zeptat stejdy, bývalého hajného, ale kdo ví kdy se za ním zase dostanuvždy jsem si to myslel trochu jinak...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dovolená čekací, 30.09.2013 19:57, Zdeno(m), (O přírodě)

Přesně tohle jsem chtěl napsat. Tož taky dík.... Byla mi ovšem už dříve podezřelá absence lichoparožníků...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dovolená čekací, 30.09.2013 20:27, karelzbrd(m), (O přírodě)

tak jeleni jsou můj životní úlet, od dob študentskejch jsem je fotil ve volné brdské přírodě a zažil přitom neuvěřitelné věci - až posledních pár roků jezdím do obory - je to jistější a hlavně, v přírodě, je větší frekvence lidí než bývala a jelení zvěř je ostražitější - také s ohledem k intenzivnímu lovu. Mám myslivecké zkoušky a když jsem našetřil peníze z brigády, místo brokovnice od známého myslivce, jsem si pořídil první teleobjektiv a další cesta lesem byla jasná... Dodnes jsem nic neulovil a když mě kdysi odlovil říďa lesů u nás na lovecké chatě při nástupu loveckých hostí na pozorovatelny (Kde jsem byl často díky vstřícnosti lesního personálu, a zeptal se, jakého jelena jsem přijel lovit (podle povolenky máte věkovou kategorii a bodové hodnoty a tím pádem také cenu...) jsem řekl, že mačkám spoušť na kteréhokoliv, který vystrčí hlavu - nepochopil, nebo spíše pochopil, ale byl šíleně rozladěn (slušné slovo). A čas plynul a přesunul jsem se se svým zájmem do vojenského újezdu a poznal, tehdejší lesníky, kteří byli boží oproti těm dnešním. Dnes je všechno byznys, i ty stromy a zvěř. Čest výjimkám.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dovolená čekací, 01.10.2013 11:50, vlk(m), (O přírodě)

...to jsi napsal moc pěkně a platí to i tady na naše rádoby ,,nimrody,,...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dovolená čekací, 01.10.2013 19:07, Patrik(m), (O přírodě)

není tomu tak všude, teda alespoň částečně, u nás je to ještě pořád pod kontrolou starejch hajnejch, ale co se týče neohleduplných lesníků co tu kácejí stromy, berou jen velké kmeny a všechno ostatní tam nechávají tak jak to tam pořezali, člověk se tam potom musí na některých takových místech brodit větvemi a klacky, na většině místech ani nic nevysázejí a zaroste to tam většinou jen náletovými stromky....a takhle bych ještě mohl dál pokračovat, no prostě není jak na čistý, krásný, les, ve kterém se může pohodlně kráčet a fotit....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dovolená čekací, 01.10.2013 19:29, basset(m), (O přírodě)

No ono to asi není ani tak ani tak. Úplně čistý les je špatně a totální binec taky.

Re: Re: Re: Re: dovolená čekací, 01.10.2013 11:48, vlk(m), (O přírodě)

...nádherný nepravidelný dvacaterák...boží fotka...

Re: Re: dovolená čekací, 30.09.2013 19:03, karelzbrd(m), (O přírodě)

š. slizká? tipuji

Re: Re: Re: dovolená čekací, 30.09.2013 19:11, Zdeno(m), (O přírodě)

Dal bych ji...Krásné fotky, přeji rychlou transformaci nešťastného způsobu této dovolené...

Re: Re: Re: Re: dovolená čekací, 30.09.2013 19:16, karelzbrd(m), (O přírodě)

dík, mám ji takhle v archivu, ale jistota je kulomet....

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30