Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Prosba o pomoc, 25.09.2013 09:16, Forrest Run(m), (O přírodě)
Přátelé, kamarádi, před několika dny mě oslovil sám Velký Vláďa Antonín(ano, to je ten, od kterýho máte doma ty velký atlasy
) a požádal mě o pomoc s brněnskou mykovýstavou.
Jelikož jsem až do sobotního večera pracovně dost vytíženej, tak sice zvládnu nějaký ty houbelec nasbírat, ale už je pohříchu nezvládnu dopravit do Štatlu.
Takže bych si dovolil Vás poprosit, jestli byste taky nepomohli se sběrem výstavních exponátů(zvlášť pokud bydlíte v dostřelu Brna) a co hlavně, jestli nejedete nebo nevíte o někom důvěryhodným a zodpovědným, kdo by jel z Prahy do Brna buď v pátek později odpolko nebo v sobotu ráno. Myslím, že Hanýžka případnému ochotnému jedinci zajistí příspěvek na benzin a bude i tradiční pohoštění sqělým řízečkem...tentokrát v něm už opravdu nebude zapečenej hadr na nádobí;-)...a salátkem!;o)
Ode dneška je k dispozici i moje lednička na Zahradním Městě a pokud by kapacitně nestačila, mám zajištěnej i velkokapacitní chlaďák.
Loučím se s pozdravem:"Štatl v tom nenecháme!":o)

Re: Prosba o pomoc, 25.09.2013 15:45, Hanýžka(m), (O přírodě)
Musím Forresta za náš kroužek pochválit, že se na nás nezapomněl s pomocí i když jsme si mysleli, že nebude doprava z Prahy do Brna a tak jsme tak trochu dělali mrtvého brouka. Vypadá to nadějně, tak nám držte palce, ať houby až z Cajzlové Lhotky do velkého Štatlu dorazí, popřípadě se se mnou, prosím, spojte mailem. Budeme taky rádi za každého, kdo by donesl houby v pátek večer nebo v sobotu, případně i kdykoliv během výstavy.
Kdokoliv se přijde podívat na výstavu, může si nechat určit houby, které si nasbírá. Jedlé si odnese na jídlo domů, pokud bude chtít, nejedlé se mohou vystavit.
Ještě upozornění - chráněné houby nebereme. Vzácné houby vystavíme jen na chvíli a pak je sbalíme do herbáře Moravského zemského muzea, kde udělají větší službu než aby zvadly na výstavě.
Jo a řízky budou jen v sobotu do vyjezení zásob, ale něco dobrého se snad najde pro každou dobrou duši. Hadry do řízků nedáváme, to bylo jen na osobní žádost Forresta, který tuto delikatesu děsně miluje. :-))

Re: Prosba o pomoc, 25.09.2013 09:16, Forrest Run(m), (O přírodě)
A nahazuju horáky.....speciálně pro Karlose....koukej, Hřib horskej vypadá tak nějak jako kříženec přívěskáče a růžovníka.....o důvod víc, aby sis příští rok na ty barevňáky v Polabí udělal čas....ty Tvoje fotky budou určitě uchvacancující!;-)
Síťka je jasná a navíc ty červenavý tóny v klóbrcu jsou taky dobře patrný.
Olééééé!:-)

Tohle je ten Johanessem nalezenej na mnou vytipovaným fleku.....

A tohodle jsem si o pár set metrů dál vyšlapal sám!:-)
V lesním průseku, jak z obrázku patrno.

Je zajímavý, že nejbližší jedle, se kterejma by měl kamarádit, je cca 1km vzdálená.
V obou případech se jedná spíš o mladší smrčinu s příměsí modřínu....

Re: Re: Prosba o pomoc, 25.09.2013 13:03, karelzbrd(m), (O přírodě)
hezký fotky a hříbci, však já vím, jak vypadá