O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 22.09.2013 21:19, karelzbrd(m), (O přírodě)

václavky tady v Brdech maj druhou vlnu - na jednom pařezu plodnice za zenitem a kolem omladina

Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 22.09.2013 21:20, karelzbrd(m), (O přírodě)

les svítí i díky kuřatům a krásnorůžkům, tedy myslím, že je to on

Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 22.09.2013 21:21, karelzbrd(m), (O přírodě)

šedivky jsou exkluzivní

Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 22.09.2013 21:22, karelzbrd(m), (O přírodě)

a našel jsem hřiba horského - čtyři kousky najednou

Re: Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 22.09.2013 21:22, karelzbrd(m), (O přírodě)

a vedle

Re: Re: Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 23.09.2013 07:04, Yohaness(m), (O přírodě)

Jestli je to legrace, tak je dobré dělat smajlíky, aby to nás, pomalejší, trklo.
Horský to nebude, hořký už spíše.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 23.09.2013 09:12, karelzbrd(m), (O přírodě)

neboj, on se vybarví, není to žlučník, ale horák

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 23.09.2013 09:13, karelzbrd(m), (O přírodě)

byla tam tma jak v pytli, takže mi asi, nebo spíše určitě, ujely barvy

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 23.09.2013 09:30, Yohaness(m), (O přírodě)

No ale hřib horský má přeci jasnou síťku na třeni... a žlutou nohu... a co pohled pod klobouk by nebyl?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 23.09.2013 09:40, karelzbrd(m), (O přírodě)

do žluta

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 23.09.2013 09:41, karelzbrd(m), (O přírodě)

já je nechám poporůst, pokud je někdo nesebere a nafotím je...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 23.09.2013 10:55, Yohaness(m), (O přírodě)

Ok, udělej to, ale myslím, že to horský není... Pokud má žlutý spodek, může to být i hřib hnědý...
Ovšem - rád se budu mýlit - znamenalo by to, že jsou to letos další nálezy z Brd a že tento krásný hřib tam roste více, což je jenom dobře.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostat, 23.09.2013 11:09, karelzbrd(m), (O přírodě)

hnědý to asi taky není, samozřejmě, mohu se mýlit, ale byl se mnou strýc, který má ještě lepší oko na druhy... ale uvidíme, nechám poporůst - je fakt, že ten ptvní horák i můj má síťku...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno o, 23.09.2013 14:39, Yohaness(m), (O přírodě)

No síťku..., když jsem ho našel nedávno (také v Brdech) tak vypadal takto...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všech, 23.09.2013 16:09, karelzbrd(m), (O přírodě)

jj, už jsem tu fotku někde viděl, v úterý to zkusím, snad tam budou, je to docela mimo hlavní fleky houbařů a trochu jsem je překryl - jak byla velká tahle plodnice? Ty moje hřiby asi 6 až 8 cm, tudíž mláďata

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede v, 23.09.2013 16:37, Yohaness(m), (O přírodě)

Tak 15cm na výšku... ale taky to byla mladá, čerstvá plodnice.

Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 22.09.2013 23:12, basset(m), (O přírodě)

.. dá se říct i excelentní v Tvém podání

Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 22.09.2013 21:55, vlk(m), (O přírodě)

...tak ten je vymazlenej...klobouk dolů...

Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 22.09.2013 21:57, vlk(m), (O přírodě)

...patří to ke krásnorůžkovi lepkavému...

Re: Re: Re: Re: tak hřibani trochu končej, ale jede všechno ostatní, 22.09.2013 23:09, léto, (O přírodě)

Velmi pohledný.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30