O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Tak jsem byl zas na tom místě co před tím...., 06.09.2013 20:59, Patrik(m), (O přírodě)

...našel jsem tam hromadu dalších zajímavých hub a strávil jsem tam hodinu, najít takové místo to je něco... tohle jsem si typl na lysohlávku, ale zřejmě to bude něco jiného.

Re: Tak jsem byl zas na tom místě co před tím...., 06.09.2013 20:59, Patrik(m), (O přírodě)

sírovec, začíná se mi dařit fotit...

Re: Tak jsem byl zas na tom místě co před tím...., 06.09.2013 20:59, Patrik(m), (O přírodě)

na pařezu na mýtině jsem našel tohle nevím co...

jiný pohled...

Re: Re: Tak jsem byl zas na tom místě co před tím...., 06.09.2013 21:40, Zdeno(m), (O přírodě)

No,ze všeho nevíc mne napadá zdeformovaná opeňka...

krásné špičky, co...ty jsem ještě neviděl..

Re: Re: Tak jsem byl zas na tom místě co před tím...., 06.09.2013 21:14, P.T.(m), (O přírodě)

tohle bude také hnojník

Re: Re: Tak jsem byl zas na tom místě co před tím...., 06.09.2013 21:19, Zdeno(m), (O přírodě)

Spíše ten hnojník...Špičky takhle tmavé lupeny nemívají...

Re: Re: Re: Tak jsem byl zas na tom místě co před tím...., 06.09.2013 21:30, Patrik(m), (O přírodě)

to je možné...a ta nad ním není náhodou hlíva olivová nebo něco podobného, hrozně mě jí připomíná

Re: Re: Re: Re: Tak jsem byl zas na tom místě co před tím...., 06.09.2013 21:41, Zdeno(m), (O přírodě)

Hlíva olivová je výrazně barevnější...

hnojník...

jiný pohled...

a poslední houba...tento hřib jehož jméno neznám jsem našel u kraje cesty v lípovém háji, kolem byly ještě mladé modříny, pak buky... nečekám, že mě ho někdo určí - třeň byl úplně rozpadlý a vyžratý od chrobáků a zbyl jen klobouk tak jsem se ho snažil trochu poskládat, nohu měl asi původně tlustou a na pokožce byla znatelná síťka...

a ještě spodek klobouku, musím se na něj někdy ještě podívat...

Re: Re: Tak jsem byl zas na tom místě co před tím...., 06.09.2013 21:13, P.T.(m), (O přírodě)

určitě jeden z dvojice smrkový, dubový a dal bych přednost tomu smrkáči

Re: Re: Re: Tak jsem byl zas na tom místě co před tím...., 06.09.2013 21:15, Patrik(m), (O přírodě)

To je možné, krásné velké smrkové jsem neviděl už asi dva, tři roky tak už ani pořádně nevím jak vypadají

Re: Re: Re: Tak jsem byl zas na tom místě co před tím...., 06.09.2013 21:23, Zdeno(m), (O přírodě)

Přesně P.T. Místní pábitelé střílejí záhady od boku a zasvěceně komentují fotky. Trocha skromnosti by nezaškodila.

Re: Re: Re: Re: Tak jsem byl zas na tom místě co před tím...., 06.09.2013 21:30, P.T.(m), (O přírodě)

ale o třídu lepší většina fotek si zaslouží pochválit

Re: Re: Re: Re: Re: Tak jsem byl zas na tom místě co před tím...., 06.09.2013 21:49, Zdeno(m), (O přírodě)

To jistě a proto se nenechávejme ovlivnit expresivní chválou agilních a zachovejme si zdravý rozum a objektivitu, která tady bývala. Jistě, každý má nárok na vyjádření vlastního pohledu, ale buďme střídmí a uvážliví, jinak se dostaneme ne "ad aspera ad astram", ale na úroveň bulváru...Přeloženo do češtiny: nejprve pracuj usilovně na sobě a pak teprve posuzuj druhé...Buďme ovšem rádi, že se přidávají mladí a noví...To je dobrý signál...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak jsem byl zas na tom místě co před tím...., 06.09.2013 22:04, Patrik(m), (O přírodě)

no, to jo, neznám nikoho z okolí kterého by toto téma zaujalo tak jako mě, jedině mého strýce co byl hajný...cením si sice pochvaly za fotky ale jak se říká když někoho přechválíš tak poleví a nebude dbát tolik na kvalitě jak na kvantitě, ale myslím si že to u mě nehrozí

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30