Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Konec kvízu..., 11.11.2017 16:09, Zdeno(m), (Kvízy)
Mipera dotahla kvíz do zdárného konce, výborně začala vevanek, tři položky, hned šedesát. Mochyně židovská jsou ty červené lampiónky, peruánská je v mládí zelená a je zdrojem vitamínů...Pošlu snazší obrázek...A obrázek má i tým řešitelů, i kdybych dal ty plátky hub, stejně to poznáte...

Re: Konec kvízu..., 11.11.2017 16:18, petras, (Kvízy)
U bylinek jsi uznával více druhů,porovnával jsem obě a spíš mi to sedělo na tu židovskou,podle těch žilek.Asi je víc druhů.Těší mě,že jsem ji poznal,ostatní byla dedukce,něco jsem poznal sám.Taky jsem si říkal,co dáš příště,celá houba se tady už neukáže.

Re: Re: Konec kvízu..., 11.11.2017 18:24, Zdeno(m), (Kvízy)
Ahoj, petrasi, sestavit každý týden kvíz, který bude jako chytrá horákyně, je přece jen trochu náročné, asi byste nechtěli, aby kvíz skončil po pěti minutách. Musím tedy namixovat otázky jak do milionáře a také tak s nejlepším svědomím činím. Zatím jsme vždy dospěli ke kompletnímu řešení, když je potíž, dokopu to nápovědami. Pokud je možné více řešení, zvláště u botanických otázek, avizuji, že uznám více. To ovšem, doufám, nebyl případ ze včerejška. Mochyně peruánská je snad dost transparentně jiná než židovská. Ostatně, posuď sám. Přátelsky Zdeno...

Re: Re: Re: Konec kvízu..., 11.11.2017 18:47, petras, (Kvízy)
Já vím,že to máš těžké,místní borci jsou s tím hned hotovi.Já sem tam poznám kytičku,houby jenom vyjímečně.Ani ty mochyně na zahradě nemám.
Jen mi to pořád něco připomínalo.Většina hub,jak říká Vlk chladiče,tady asi vůbec nerostou,nebo je přehlížím,tak pak nemám šanci je poznat.A poslední tři roky,co se trošku věnuji focení,nerostou ani všechny druhy,jindy běžné.Dostali jsme se do srážkového stínu.Když vidím,co jinde ještě roste a já chodím tři hodiny,obracím každou haluz a pak s bídou dám pět druhů.Jindy říkám-a bude hůř-tady snad bude líp a něco zimního vyroste.