Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Včerejší milé překvapení, 05.08.2017 08:51, Pavla, (O přírodě)
místo kvízu jsem „musela“ jít na pívo. ;) To je tak, když jedna míní a hlava rodiny mění. Normálka do hospody foťák nenosím, ale v minulosti jsem tam natrefila na vějířovce, tak jsem si řekla „co kdyby“. Vyšli jsme z domu a hned pic kozu do vazu. Uprostřed frekventované cesty ušmudlaná pachtící se samička roháče obecného (aspoň doufám, že je to ona, viděla jsem ji fakt poprvé). Tož jsme na chvíli zastavili dopravu a začali se záchrannou akcí přenosu do trávy.
„Polož ji někam do trávy, prosím, ať si ji můžu pěkně vyfotit. Nebo né, raději někam do mechu, tady ke kmeni toho kaštanu, v trávě se fotí blbě.“ ….. I stalo se. Paní Roháčovou jsme položili na mech a než byste řekli „švec“, zavrtala se do něj tak rychle, že z ní trčel jen kousek zadečku a já tak měla po focení.
Nikdy bych si nepomyslela, že se nám před domem producírují roháči.

Re: Re: Včerejší milé překvapení, 06.08.2017 10:55, Pavla, (O přírodě)
Jste dobří, kluci, děkuji za upřesnění. Je pravda, že se mi u vlastního určování lehce nepozdávaly krovky. Na obrázcích samičky r. obecného mi připadly lesklejší a kovovější než u mého (matnějšího) nálezu.
Ale už se těším, až zítra v práci začnu: „Tak si představte, jdeme v pátek večer na pívo, vyjdem z baráku a uprostřed cesty mezi auty si to přímo k nám vykračuje ... KOZLÍK.