Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Holubinky, 14.03.2012 11:35, burlik, (O přírodě)
Tahle kniha je dobrá!! Určitě byste ji měli mít.
Najde v ní dost nového houbař, houbomil i amatérský mykolog (a možná i profesionální ji využije).
Kdo se pak o holubinky bude chtít více zajímat, doporučuji dva díly Russula od Sarnariho (ale to jsou velké bichle, dražší, kdo umí jen česky má smůlu a varuji: holubinkový guláš se Vám prohloubí možná pak ještě víc co se týče druhů - i když skupiny tam má zpracovány přehledně).
Po dohodě pro zájemce mohu donést k nakouknutí na pražské či jihlavské přednášky.

Re: Holubinky, 13.03.2012 21:12, Roman Manak(m), (O přírodě)
Já tu knížku mám prakticky hned od té doby co vyšla a tak jsem měl možnost si ji pořádně projít. A je pravda, že je skvělá a všem ji můžu doporučit. Ale s tím gulášem jsem na tom podobně. Poznám plus mínus třicet druhů holubinek a o těch co jsem v lese nepoznal, jsem předpokládal, že jich bude zhruba jednou tolik. jenže ono je jich pětkrát tolik jak vidím podle této knížky :-)

Re: Re: Holubinky, 14.03.2012 00:53, basset(m), (O přírodě)
Koukám jako houbolog amatér a houbožrout profesionál jsem na tom v holubinkách stejně jako houbologové. Taky znám těch cca 30 druhů holubinek (podle knihy, kterou má Joska), ovšem jenom těch běžných a zejména těch požíratelných a těch, kterých nemám sbírat