O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Myslela jsem, 10.06.2017 19:41, Pavla, (Houby)

že se dnes do lesa vůbec nedostanu, ale nakonec se na mě přece jen (i když krátce) usmálo štěstí. Jeden dnešní předlesní. ;)

Re: Myslela jsem, 11.06.2017 00:40, Dano, (Houby)

čtyřlístek.

Re: Myslela jsem, 10.06.2017 19:41, Pavla, (Houby)

Neznámý lesík kousek za městem, na jehož průzkum jsem měla slabou dopolední hodinku. Doufala jsem, že počasí vydrží, ale ledva jsme vkročili do lesa, zatáhlo se a všude tma jak v pytli. S první kapkou jsem kápla na prvního prcka.

Pro představu jeho „velikost“ v porovnání se žaludem.

Do toho mě volá můj muž, který si před deštěm pomáhal pod takové něco jako zastřešené odpočívadlo, že tam mám „kolegyně“.

Re: Re: Myslela jsem, 11.06.2017 00:56, Dano, (Houby)

Tmavé žaludy bývají většinou větší.

Dvě kouzelné babičky, šátky na hlavě, jedna tašku, druhá košík, jako by vypadly z dokumentů na juťub o ženách hledajících houby v Rusku. ;)

„Jé, dobrý den, nebojte, já sbírám houby jen do foťáku, můžu si vyfotit ty Vaše?“ zdravím a nakukuji nedočkavě do babiččina košíku. „Tož to chvilku počkejte, bo s tym to nefoťte ….“ vytahuje z koše pivního lahváče.

Re: Re: Myslela jsem, 11.06.2017 01:00, Dano, (Houby)

Myslím, že klidně by ses mohla živit humorem.
Nevím, kam na to chodíš, ale děláš to moc dobře!

Re: Re: Re: Myslela jsem, 11.06.2017 08:51, Pavla, (Houby)

Kam? No přece do lesa, panáčku.

„Co z toho bude? Polívka nebo omáčka?“ ptám se.

„Přijde vnuk, tak omáčka.“ odpověděla milá babička, ta s košíkem, a zakousla se do tatranky.

Pršet začalo víc a víc. Nechala jsem je tam všechny tři sedět a šla se kouknout po okolí. Pár dalších dubových miminek jsem našla, ta zůstala v lese, ale tímto trochu větším jsem bábrlinkám poděkovala za fotku a popřála, ať vnukovi chutná.

Zatímco jsem šmejdila v dešti tu kolem lišek, tu kolem růžovek, můj muž s nimi pořád klábosil.

Věřím, že houbových překvapení by určitě bylo víc, být víc času a nebýt deště, ale když už jsem byla po 20 min. mokrá jak myš, rozloučili jsme se.

„O čem jste si povídali?“ loudila jsem. „Ále, chlubil jsem se tou fenyklovou ponožkou, cos vyrobila, tak se smály, co všechno člověk nevymyslí.“

A já tímto za recept na „fenyklovou ponožku proti klíšťatům“ dodatečně děkuji vlkovi, který ji „nedávno“ vedle oprášil a tím mě inspiroval. Zatím, vlku, funguje.

P.S. Poslední nález dnešního dne ze tmy, z mokra, na špatné fotce, já vím. Pořád si říkám, že ten „kovář“ vypadá nějak divně. Bylo by možné určení z této fotky?

Re: Re: Myslela jsem, 10.06.2017 21:12, Habiby, (Houby)

Musím se ozvat - fenykl nějak u mne nefunguje, už jsem vyzkoušela všechny možné "odpuzovadla" ale asi klíšťákům voním.... krásné nálezy a závidím déšť

Re: Re: Re: Myslela jsem, 11.06.2017 08:53, Pavla, (Houby)

Habiby, já tu fenykl-fusekli měla s sebou v lese zatím jen 2x a kombinuji to s Béčkem a sprayi. Je mi jasné, že samotného fenyklu se ty malé potvory jen tak nezaleknou. Děkuji za pochvalu.

Re: Re: Re: Re: Myslela jsem, 11.06.2017 09:51, Habiby, (Houby)

také kombinuji všechny možné přípravky, ale.... no beru to z té lepší stránky, vždy z toho lesa něco přinesu

Re: Re: Myslela jsem, 11.06.2017 12:28, Kraken(m), (Houby)

Opět vtipný a milý příspěvek. Zkoušel jsem už všelijaké kombinace proti klíšťatům včetně vitamínů, vinného octa, fenyklu atd, ale nic nepomáhalo na 100%. Teď používám jen spray a musím říci, že jsem zatím žádné domů nedonesl. Před tím pravidelně alespoň jedno.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30