O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 12:17, P.T.(m), (O přírodě)

Hezký podmračený den, navážu na včerejšek s obrázky z druhé lokality, kterou kolega z klubu nedávno objevil a kterou jsme včera navštívili. Jedná se kamenitou stráň s hustým porostem jehličnatých i listnatých stromů. Bude to jen o jednom druhu, který však stojí za to. Nejdříve si zkuste tipnout, co se z toho vyklubalo.

Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 12:41, vlk(m), (O přírodě)

...brvitá...???...

Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 12:17, P.T.(m), (O přírodě)

A večer přidám obrázky toho, co se opravdu vyklubalo. Jen podotýkám, že tyto dvě fotky jsou z 18. července.

Re: Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 15:32, Zdeno(m), (O přírodě)

Jestliže to má stát za to, tipnu si hvězdovku vlasohlavou...

Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 14.08.2013 01:13, Kraken(m), (O přírodě)

Škoda, že jsem si netipl i tady, mohl jsem ti to vyfouknout!
- 2013-08-13 14:11:03 Kraken Snad se moc neznemožním. Hvězdovka vlasohlavá?

Re: Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 14.08.2013 08:54, Zdeno(m), (O přírodě)

Já jinde nesleduji, ale přál bych Ti to...

Re: Re: Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 14.08.2013 22:52, Kraken(m), (O přírodě)

To tě šlechtí!

Tady máš odměnu!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 17.08.2013 21:06, Zdeno(m), (O přírodě)

Děkuji, hezké a milé...

Re: Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 18:45, Forrest Run(m), (O přírodě)

Hvězdovka trojitá

Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 19:28, Zdeno(m), (O přírodě)

No, ta u nas zas tak vzácná není...

Re: Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 19:51, Forrest Run(m), (O přírodě)

Fšak taky Pítý nic o vzácným druhu nepsal, Náčelníku!;-)
Prošel jsem fšechny možný gasteraceae, pak mě taky maně napadla ta noha od hořčáka, co jsi kdysi dával na nahouby.cz(tuším, že v souvislosti s mykovýstavou v Mimoni) a my jak Tróťové tipovali Střechan bedlovitý a podobný raritky!

Re: Re: Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 20:09, P.T.(m), (O přírodě)

Gratulace, Zdeno.....je to ona, hvězdovka vlasohlavá, budiž Ti tímto i ostatním věnována

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 20:09, P.T.(m), (O přírodě)

...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 20:09, P.T.(m), (O přírodě)

...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 20:10, P.T.(m), (O přírodě)

...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 20:11, P.T.(m), (O přírodě)

Tak nashledanou příště....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 22:06, fáfa(m), (O přírodě)

..já je v sobotu našel takhle..

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 21:55, Zdeno(m), (O přírodě)

Jó, být pochválen od P.T. už A.D.2013 ocení zřejmě až má vnoučata. To myslím docela vážně. Až bude velebený a respektovaný Rasputin kmetem, Smotlachy třetí generace budou právě tihle mykonadšenci, kteří budou příkladně kvalitně vzděláni v přírodě blízkých oborech. Ta symbioza profesionality a osobního nasazení bude tou Leonardovou šifrou a my seshora budeme tleskat...Rádi...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 22:17, Zdeno(m), (O přírodě)

Děkuji zuřivě...Jupíííí. Tak jak to bylo doopravdy. Jediné, co můj slábnoucí mozek intuitivně schválil, že to bude nějaká hvězdovka. Měl jsem podezření i na hvězdáka, po konzultaci se strýčkem Guůůůglem jsem ovšem tuto myšlenku zavrhl. Tak všichni moji dobří Slováci, ke kterým mám díky studiím tamtéž neobyčejně niterný a pozitivní vztah.(Za čtrnáct dní to bude padesát let, co jsem tři roky měl adresu bydliště v Bratislavě...). Skvěle sofistikované stránky nahuby.sk mne dostaly do obrazu a začal jsem dedukovat. Jsa trochu matematikem, logikem, vizionářem, racionálním glosátorem, skeptickým murphyovským nevěřícím Tomášem a hlavně protřelým polepšovňákem, škrtal jsem hypotézy jednu po druhé. A vida...Na konci zbyla jen Berkeleyova a vlasohlavá...Tu první jsem už viděl v této fázi a tož "alea iacta est", bylo vymalováno...Poučení z reality (a krizového vývoje)? Prakticky nikdo nefotí uzavřené "cibulky". Budiž impulzem fotografům, aby při dokumentování nezapomínali...

Re: Re: Re: Re: Re: Copak je to za bramboru...., 13.08.2013 21:45, Zdeno(m), (O přírodě)

"Který ovšem stojí za to" od P.T. mi nutně evokuje nějaký špek...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30