O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Počasí, že by psa nevyhnal ..., 18.12.2016 19:43, soucekp, (Houby)

... přesto jsem na chvilku vypadnul. Moc jsem nefotil, abych si nepoškodil optiku . Tak snad jen narostlá penízovka sametonohá

Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 18.12.2016 20:10, Zdeno(m), (Houby)

No, druhou větu bych nikdy nepraktikoval a nevyslovil. Na jednu stranu bych neměl některé dost dobré fotky, na druhou bych nezničil tolik foťáků...Ale bez kompulzivní obsedance, posedlosti a vzdoru vůči podmínkám, se zpravidla ochuzujeme o největší a jedinečné šance...

Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 18.12.2016 21:30, soucekp, (Houby)

Loni v prosinci jsem jeden foťák utopil, tak si teď dávám větší pozor

Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 18.12.2016 21:37, Zdeno(m), (Houby)

To znám...Čtyřstovka mi spadla i se stativem do Ostašovského potoka, ještě dodnes funguje coby náhradní malorážka...

Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 18.12.2016 22:40, soucekp, (Houby)

Můj skončil v Pitkovickém potoce a zachránit už nešel

Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 18.12.2016 19:43, soucekp, (Houby)

Špička břečťanová z další lokality

Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 19.12.2016 11:33, Hanýžka(m), (Houby)

Hezké. Jen se nemůžu zbavit dojmu, že ten zteřelý list není břečťan (což by znamenalo, že špička není -ides, ale -us). Asi kvůli tomu jsi obeskládal špičku břečťanovými listy?

Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 19.12.2016 17:09, soucekp, (Houby)

Já bych v tomto případě dal ruku do ohně, že to je břečťanový list. Dokonce jsem jej porovnával s ostatními. Bohužel mrška mrňavá nechtěla stát, tak jsem jí musel podepřít

A přišlo mi stylové ji podepřít břečťanovým listem, když jich bylo všude plno.

Podle čeho soudíš, že to není břečťan?

Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 19.12.2016 17:59, Patrik(m), (Houby)

Ano, vypadá to na list či listen plodenství habru...

Re: Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 19.12.2016 19:51, Hanýžka(m), (Houby)

Já právě vůbec nesoudím, jen mám podezření, to je velký rozdíl. Že jsi našel špičku břečťanovou ti věřím, je její čas, jen tento konkrétní list mi z této fotky připadá podezřelý. To je právě ten problém s určováním z fotek - stačí malinký posun barvy a stín, který vypadá jako zub na listu... Ony ty dvě špičky mohou růst hned vedle sebe a s oblibou to dělají, tak jen upozorňuji. V herbářích už bylo nalezeno plno směsných položek a u takto malých hub je potřebná obzváštní opatrnost. Stačí ale foto z jiného úhlu a bude jasno...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 19.12.2016 20:09, basset(m), (Houby)

Mně to připadá na špičku břečťanovou moc veliké. Petře, na houbaření máš fotku, kde na listu jsou asi skutečně špičky břečťanové a tato plodnička. Tam ten rozdíl je vidět.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 19.12.2016 20:59, soucekp, (Houby)

Já se rozhodně nepřu . Já jsem si myslel, že ten modrý list je břečťanový, ten červený je opravdu habrový.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 19.12.2016 21:01, soucekp, (Houby)

Ještě přidám 3 fotky, které mám - #1

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 19.12.2016 21:01, soucekp, (Houby)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 19.12.2016 21:01, soucekp, (Houby)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 19.12.2016 21:26, Tori(m), (Houby)

Tady je pěkně vidět žilnatina, třeba z toho někdo něco pozná. Jinak listí tam je minimálně ještě i z břízy. Ty na břečťanovém listu jsou ovšem jasné.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 20.12.2016 14:46, Hanýžka(m), (Houby)

Ty menší jsou jasné. List u té větší ze žilnatiny být břečťan může (ale jistá si z fotky nejsem), žádné zoubky tady vidět nejsou, byl to asi opravdu jen stín.

Ohňovec obecný

a tohle netuším, zdali je vůbec houba ... rostlo to na pořezané větvi na hromadě větví. Mějte se prima PS

Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 18.12.2016 20:32, chorcheee(m), (Houby)

Už na FB jsem si říkal "ostatní fotografie tuším, tady vůbec!" Takhle to mají bohužel skoro všichni s (téměř) jedinou významnou výjimkou - Lucie Zíbarová. Když ostatní tápou, ona ví! Jak to, doprdele, dělá?! .

Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 18.12.2016 20:37, chorcheee(m), (Houby)

A já budu zase moralizovat. Zřejmě bez toho nemůžu být. Omlouvám se, že to tentokrát padlo na Petra Součka . Už dlouho pozoruji jeden nešvar, který se rozmáhá. Větu spousta lidí začíná v názvu příspěvku a s třema tečkama pokračuje v "těle" příspěvku. Není to nic zločinného, ale mě to trhá oči. Hlavně se to podle mne rozmohlo jako reakce stádnosti (a stádnost rád opravdu nemám).

No není mnohem lepší do názvu (subjektu) dát několikaslovné výstižné pojmenování příspěvku a v těle pokračovat novou větou (nejlépe pozdravem)?

Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 18.12.2016 20:41, basset(m), (Houby)

Re: Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 18.12.2016 21:05, petras, (Houby)

Kdyš musíš,tak musíš...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 18.12.2016 21:21, chorcheee(m), (Houby)

Tak tedy ok, snad tedy chápete (věříte), že to nedělám proto, abych "škodil".

Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 18.12.2016 21:32, soucekp, (Houby)

Mně se to naopak líbilo, tak jsem to zkusil i u svých příspěvků

Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 18.12.2016 21:34, Zdeno(m), (Houby)

...a proč mne pořád nechválí, že... K tomu "nešvaru". Nikdy mi nepřišlo na mysl, že by způsob prezentace a stavba vět měly nějak významný vliv na kvalitu sdělení. Taky to kombinuji, intuitivně a s jakýmsi vlastním citem, co je přijatelné...Stran pozdravu: já to vnímám, že jsem permanentně online, komunikuji, jako bych kontinuálně pokračoval, tedy nezdravím při každém vstupu...Chtěl bych mít Tvé starosti, nicméně díky za podnět... Obrázek dokumentuje jak se točí houby...

Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 18.12.2016 21:47, Tori(m), (Houby)

Pořádný ušiska teda! (A tohle dokonce není ani holá věta, spíš jakýsi výkřik, který by mi v páté třídě pov. šk. doch. jistě vysloužil zvýšený počet bodů, nicméně jsem si celkem jistá, že aspoň adresátovi i přesto smysl dává.)

Re: Re: Re: Re: Počasí, že by psa nevyhnal ..., 19.12.2016 16:31, karelzbrd(m), (Houby)

ty jo, přesně takový biotop sem objevil před dvěma roky na sametonožky a první ušiska v životě - typické, dnes už to vím. Kromě jiného různé rosolovky atd.. Na jaře jsem si tam dělal zálusk na kačenky, ale nic.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30