Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

výzva, 14.12.2016 00:06, Yohaness(m), (O přírodě)
Vážené osazenstvo fóra Ohoubách,
dovoluji si navrhnout akci, která by myslím, obzvláště v poslední době, našemu diskusnímu fóru, prospěla. Nazval jsem ji „1. SEŠLOST OHOUBAŘŮ 2017“.
Koncipoval bych to celé na začátek ledna, bude již po vánočních a novoročních starostech a navíc toho v lesích také moc nepotkáte. Otázka místa je diskutabilní, ale vzhledem k tomu, že mezi nejaktivnějšími přispěvateli (sto a více příspěvků – v současné době 53 lidí) je 13 členů z Prahy a blízkého okolí, viděl bych to tedy na nějakou provozovnu v našem hlavním městě. Dodávám, že u mnoho uživatelů našeho fóra ani nevím místo bydliště, tudíž je možné, že je vás z Prahy ještě více.
Místo vyberu lidové a co nejvíce universální – nečekejte tedy luxusní restaurant na Malé straně ani zahulený pajzl na periferii. Sponzora zatím nemám žádného, tak je třeba počítat s tím, že si každý zaplatí svou útratu.
Cílem celé akce je navzájem se osobně lépe poznat, podiskutovat nad smyslem či nesmyslem fóra, popít rozličné nápoje či pojíst dobrou krmi, navzájem se pochválit nebo si vynadat, ale hlavně popovídat o naší největší vášni, O houbách!
Tak co myslíte, je to dobrý nápad, špatný nápad nebo jaký je to vlastně nápad?
Abych vám usnadnil rozpačité či nadšené reakce a zároveň se něco dozvěděl, prosím konstruktivně odpovídat v bodech na následující témata:
1. Zajímá mne to, je mi to jedno, nepřijedu, jdi do háje.
2. Praha - ano, ne, jinde a pak kde.
3. Preferuji pátek, sobotu, pátek i sobotu, v týdnu, jdi do háje.
DÁME TO?

Re: výzva, 14.12.2016 00:13, Yohaness(m), (O přírodě)
Přidávám ještě foto číšenky výkalové -Cyathus stercoreus..., ačkoli si nejsem úplně jist, rostla na stepi...

Re: Re: Re: výzva, 14.12.2016 09:20, Yohaness(m), (O přírodě)
Je to možné, nemám v nich jasno...
Re: Re: Re: Re: výzva, 14.12.2016 17:31, alesjirsa(m), (O přírodě)
Spíš číšenka hrnečková. Číšenka výkalová by měla růst na trusu a má černé peridioly.

Re: výzva, 14.12.2016 14:38, tapik, (O přírodě)
Ahoj Yohanessi, zdá se to docela dobrej nápad, já osobně bych to viděl v pátek nebo v sobotu vzhledem k tomu, že ještě někteří z nás musí vytvářet hodnoty. Pro mě jako přípražského je Praha ideálním místem i kyž cestu do Prahy nevyhledávám. Okrajová část( zony parkování)?
Re: výzva, 14.12.2016 17:54, alesjirsa(m), (O přírodě)
Ahoj,
já bych se byl býval rád dostavil, ale bohužel zřejmě nebudu moct. Poslední den prázdnin je 2.1.2017, potom už jdu do školy, a ani si do Prahy příliš netroufám. Takže můžu jen popřát, pokud se to bude konat, příjemnou zábavu a abyste si to užili.

Re: Re: výzva, 14.12.2016 18:29, Patrik(m), (O přírodě)
Ahoj, v tomto směru jsem na tom stejně jako Aleš, navíc nemám rád velká města a od Prahy mě dělí nějakých 400 km
... ale jinak přeju, aby se sraz povedl, podobně jako se vydařila přednáška o houbách Koreje a postakcička s mykology minulý týden v Ostravě.

Re: výzva, 15.12.2016 13:08, Tori(m), (O přírodě)
Já se ještě ozvu, až bude nějaký konkrétní termín. První půlka ledna je pro mě ok i přes týden (kromě 10.1.), druhá půlka nic moc (začíná mi zas robota).
Ozaj, nechtěl by se třeba na chvíli zastavit i admin? Bylo by docela fajn vidět člověka, který tenhle web vyrobil a třeba pokecat o realizovatelnosti některých zapadlých návrhů.

Re: výzva, 15.12.2016 14:19, Hanýžka(m), (O přírodě)
Já bych vás ráda viděla, ale o víkendu se mi to nezdá. Proč ne po nebo před nějakou přednáškou, ať přespolní nejedou do Cajzlovy Lhotky (nebo jinam) jen kvůli jedné akci? A když jsme u toho, přednášky budeme mít v lednu i v Brně.

Re: Re: výzva, 15.12.2016 19:37, Patrik(m), (O přírodě)
Leden je pro mě naprosto nevyhovující období, jelikož se uzavírá klasifikace a je to samá důležitá písemka za písemkou...
Předčasně však můžu oznámit, že na jaře se chystám na Rejvíz na hlízenky a spol., pokusím se ještě přemluvit nějakého mykologa z Ostravy, ale pokud by tady měl někdo zájem, může pouvažovat, až to bude aktuálnější, tak bych to tu když tak připomenul.
Re: Re: Re: výzva, 15.12.2016 19:41, alesjirsa(m), (O přírodě)
Mně přijde, že my máme samou důležitou písemku za písemkou téměř každý týden. Zítra píšeme dvě (aspoň doufám, že to nebudou tři). 

Re: Re: Re: Re: Re: výzva, 15.12.2016 20:50, alesjirsa(m), (O přírodě)
Hm, asi máš pravdu ...

Re: výzva, 16.12.2016 08:27, Kájinka(m), (O přírodě)
Tak to já jsem taky pro každou špatnost
A asi můžu mluvit i za Forresťáka
V lednu jsme na tom časově nejlépe z celého roku