Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Šťavnatka oranžová?, 08.11.2016 22:42, chorcheee(m), (Houby)
Kolegové,
pokusím se přidat něco hodně houbového a naředit nehoubové příspěvky (jak jsme si tu s fáfou dnes psali o těch zdejších pí*ovinách
). Kolega a jeden z mála mých kamarádů, doc. Vondrák našel před pár dny nad přehradou Husinec. Přestože by patřilo spíše do Určovny, jak Včelda píše, tady je to více na očích...

Re: Re: Šťavnatka oranžová?, 09.11.2016 12:17, chorcheee(m), (Houby)
Jo, já už mu to říkal. A také to, že budete "smutní", že narval tolik neznámé vzácné houby...

Re: Šťavnatka oranžová?, 08.11.2016 22:42, chorcheee(m), (Houby)
Přestože ani jeden z nás nemá rod Hygrophorus zmáklý, vychází nám Hygrophorus pudorinus. Mohl by se k tomu, prosím, někdo vyjádřit? Smrkoborový (podle mých slov hnusný) les. Ale právě tam Honza také našel tu chráněnou slizečku chlupatou, kterou jsem přidal do Atlasu. Takže se zdá, že tam rostou zajímavé houby.

Re: Re: Šťavnatka oranžová?, 08.11.2016 22:43, chorcheee(m), (Houby)

Re: Šťavnatka oranžová?, 08.11.2016 22:42, chorcheee(m), (Houby)
Až mi bude potvrzeno, musím honem přidat to zdejšího Atlasu, než mi bude zatrženo
.

Re: Re: Šťavnatka oranžová?, 09.11.2016 18:02, Yohaness(m), (Houby)
Hm..., tu jsem v životě nenašel, ale neměla by růst pod jedlí?

Re: Re: Re: Šťavnatka oranžová?, 09.11.2016 18:25, chorcheee(m), (Houby)
Yohaness: Ony tam jedle - jak si uvědomuji - jsou docela hojně vtroušeny. Já u tohoto nálezu nebyl, ale velmi blízko jsme minule našli tu slizečku chlupatou (Xerula melanotricha). Ta má být také vázána na jedle. To mne Honza docela vypekl. Říkal jsem ponejprv, že moc hezké lesy tam nemají a už druhá vzácnost od tam. Teď mi to připomíná ve stylu "tak takovéhle věci v těch našich hnusných lesích rostou"
.

Re: Re: Re: Re: Šťavnatka oranžová?, 09.11.2016 18:26, chorcheee(m), (Houby)
Basset: Protože tu ještě není
.

Re: Re: Re: Re: Re: Šťavnatka oranžová?, 09.11.2016 18:48, basset(m), (Houby)
Ano není, ale to nic neznamená. Toto jsou fotky, které by podle mého názoru neměly být titulní fotkou, ale SKUTEČNOU titulní fotku doprovázet. Nebo si někde v nějakém atlase viděl něco podobného jako titulní fotku? Já ne. A doufám, že jí neuvidím ani tady.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Šťavnatka oranžová?, 09.11.2016 19:00, chorcheee(m), (Houby)
Hele, vyserte si voko! Viděl jsem spoustu položek založených podle fotografií v laborce s měřítkem. Ta druhá fotografie, kde není vidět okraj automatické pračky, podle mne klidně titulní fotografií být může.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Šťavnatka oranžová?, 09.11.2016 19:33, chorcheee(m), (Houby)
Já myslím, že klidně ano...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Šťavnatka oranžová?, 09.11.2016 20:01, alesjirsa(m), (Houby)
Já jsem se doteď k těmto diskusím příliš nevyjadřoval, ale musím souhlasit s bassetem a s dalšími. Tohle by tam opravdu být nemělo ...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Šťavnatka oranžová?, 09.11.2016 20:15, Hanýžka(m), (Houby)
Dobře udělaná tabule může být podle mě klidně i na laboratorním stole, když je hezký, hezké tabule dělá třeba Honza Kramoliš a vezmou mu je i v odborném článku. Ale toto není ten případ - sorry, Chorchee - máš na víc.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Šťavnatka oranžová?, 10.11.2016 00:26, Včelda, (Houby)
a přesně z tohoto důvodu si myslím, že není dobré, aby moderátor mohl do atlasu dávat své fotky...
X lidí vysloví názor, že taková fotka do atlasu nepatří, dotyčný ale řekne, že patří a může si jí tam dát. Klidně i natruc. To je špatně.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Šťavnatka oranžová?, 09.11.2016 21:06, chorcheee(m), (Houby)
Nene, maminka má 77 roků a jsem rád, že je v pohodě. Vy to skousnete...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Šťavnatka oranžová?, 09.11.2016 22:09, Zdeno(m), (Houby)
No, že by to bylo přímo vkusné, to nikolivěk, ale označovat chorcheeeho za frajírka taky zrovna košer nevnímám. Až budeš mít takové znalosti jako on, bude to O.K. Čímž samozřejmě neschvaluji jeho spontánní výrazivo. Pokud vím, občasné podobné hlášky tu čítám častěji. Abychom nebyli papežtější než papež...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Šťavnatka oranžová?, 10.11.2016 05:24, vlk(m), (Houby)
..jo jo...zlaty nahouby, tam alespoň nevím, kdo ty ,,nevkusniny,, píše a hned bez čtení je kolečkem přeskakuji...tady je to někdy taky síla...jo a kolik je tomu Prof. let, se mi taky nepodařilo zjistit...ale nemám důvod Peťanovi nevěřit...i když na 95 faktys nevypadá...