Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: ...neděle..., 08.11.2016 20:49, Forrest Run(m), (Houby)
Opravdu nechápu, proč si moraváci na Jihu furt stěžujou na sucho...vždycky, když tam jedu na houby, leje DOSLOVA jako z konve a déšť ještě zhoustne, když vytáhnu fotofidlátka!

Re: Re: Re: ...neděle..., 09.11.2016 20:10, Hanýžka(m), (Houby)
Cajzlíci nám vyžírají vodu a prší jen když oni přijedou na návštěvu. Tož abys k nám jezdil co nejčastěji a konečně se stavil i s Kájinkou i ve Velkém Štatlu.

Re: Re: ...neděle..., 08.11.2016 21:25, Forrest Run(m), (Houby)
Toto je sám slovutný pan profesor Ivan Jablonský, asi největší českej a pravděpodobně i evropskej odborník na pěstovaný houby, kterejžto i přes značně pokročilý věk...no řekněte sami, hádali byste mu skoro 96 let?
...je to "Dědek Čipera"!
....neúnavně experimentuje a bádá na poli pěstovaných houbelec po celým světě.
K tomu přednáší na České Zemědělské Univerzitě, alias "Hnojárně"
, zapaluje studenty pro mykologii a některý dokonce vede s jejich doktorantskejma pracema na téma Léčivé/Pěstované houby.
Na svoje pokusy nutně potřeboval Hlívu máčkovou "Divočáka" a protože mu ji (lakomí)brňáci
zapřeli, musel situaci zachránit Osaďák Raďulín, kterej nejenže několikrát zdolal ty strašlivácky strmý krpály, aby se podíval, jestli "už rostou"
, ale navíc nám všem byl při MáčkoBraní
pohodičkovým společníkem a MykoRoztleskávačem!
Nedávno Ivanovi vyšla jedna z nejlepších knížek o léčivých houbách....napsal ji spolu s Vláďou Antonínem a Vaškem Šaškem: "Houby jako lék" , vřele bych si ji dovolil doporučit!
Hučím do něj jak do piliňáku, aby se tu zaregistroval a zásoboval nás zajímavejma vědeckejma článkama z takový tý "Vyšší" mykológie!

Re: Re: Re: ...neděle..., 08.11.2016 21:31, chorcheee(m), (Houby)
Jojo, jak vlk vedle psal Prof. Jablonecký. Hamba pluť
.

Re: Re: Re: Re: ...neděle..., 08.11.2016 21:42, Forrest Run(m), (Houby)
Profesora Jabloneckého neznám a nějak jsem nepochopil, co tím chtěl básník říci!

Re: Re: Re: Re: Re: ...neděle..., 08.11.2016 21:49, chorcheee(m), (Houby)
Básník je v tomto případě vlk, který si zřejmě správně nezapamatoval jeho jméno
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...neděle..., 08.11.2016 21:54, chorcheee(m), (Houby)
Ale já také dělám chyby, to je jasné. Jen vlk často někoho častuje svým "hamba pluť", tak jsem mu to musel vrátit
.

Re: Re: Re: Re: ...neděle..., 08.11.2016 22:05, chorcheee(m), (Houby)
Je tady, vlčák jeden
.

Re: Re: Re: ...neděle..., 09.11.2016 15:30, Hanýžka(m), (Houby)
Můžeš mi říct, co jsme kde zapřeli?
To není hezké, že píšeš o lakomosti a nevíš, co kdo.
Podle Vladimíra, který s ním narozdíl ode mě mluvil (já o ničem nevím, jinak bych nakontaktovala na Osadu), tak chtěl hlívu máčkovou čerstvou a tu my tady v Brně nemáme. Sušenou jsme nabízeli. Ten tip prý mu někdo dokonce dával (ale komunikační šum není vyloučen).

Re: Re: Re: Re: ...neděle..., 09.11.2016 19:30, chorcheee(m), (Houby)
Hanýžko, Forrest je "pan Suterén", je potřeba leccos odfiltrovat. Přesto jsem si jist, že má velké srdce (ale také ego
).

Re: Re: Re: Re: Re: ...neděle..., 09.11.2016 20:07, Hanýžka(m), (Houby)
Jo, velké srdce má, ale nechat to na sobě nemožu nebo za chvíli budu moct i za špatné počasí.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...neděle..., 10.11.2016 10:29, Forrest Run(m), (Houby)
Dobrá tedy, takže jak říkal můj strýček od Břeclavi:"On není lakomý, ááále "kurevsky opatrný"...je to lepší, Děvčico?
Určitě jste to Ivanovi neřekli z dobrých důvodů!
Néé, dělám si srandu, občas se stane ten informační šum....Ivan naopak Vás fšechny MykoŠtatloidy chválil, jak jste srdeční a v pohodě a táhnete za jeden provaz!

Re: Re: Re: Re: Re: ...neděle..., 10.11.2016 10:32, Forrest Run(m), (Houby)
No, furt lepší než Egomaniakální Narcis, kterýho tu nikdo moc nemusí, žeáááno, Jirko?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...neděle..., 10.11.2016 11:33, chorcheee(m), (Houby)
Tak to máš, Petře, nejspíše pravdu, ale já to psal spíše proto, abych se Tě zastal
.
Re: Re: ...neděle..., 08.11.2016 20:24, alesjirsa(m), (Houby)
Je to na fotce vidět ... 

Re: Re: ...neděle..., 08.11.2016 21:37, Forrest Run(m), (Houby)
Osaďák Kájince k jejím kulatinám uštědřil lipovou vařečku i s vypáleným datumem, k tomu pytel sušenejch smržů, za který jsme mu oba neskonale vděčni, Vlčák nás zase zahrnul zavařenejma houbama, několika lahvemi liquére
a pekáčem s úžasným meruňkovým koláčem, co upekla Vlčica,jíž tímto taktéž děkujeme, vřelé díky Vám oběma....Ogaři, se Vám musím nějak revanšovat v rámci "Účinné Vděčnosti"
....umím různé sušené i nakládané hubky, nebo dáte raději přednost fčelím zdravým dobrůtkám, případně sušenému masu, elixírům z bylinek či léčivých hub, napište mi pak do SZ, o co všechno z toho máte zájem!
Sqělózní den s neobyčejma lidma se srdcem na dlani, děkujeme!
Re: Re: Re: ...neděle..., 08.11.2016 22:23, Kraken(m), (Houby)
Pěkné! Nevím, jestli jsem vlka správně pochopil. Ale jestli ano, tak uvažuju podobně. Pan "profesor" by asi nad tím hašteřením tady kroutil hlavou. Ale možná se mýlím, z přednášek s tím asi má dost zkušeností... 
Forre, ty rád přeháníš! Stejně jako u mě!
Uvedu to na správnou míru, doufám, že nemluvíme o dvou různých lidech...
Citace z netu: Ivan Jablonský. Narozen 24.5.1942 v Praze. Zemědělský inženýr, mykolog, práce z oboru, též práce o komerční výrobě substrátů pro pěstované houby a o adaptogenních rostlinách.

Re: Re: Re: Re: ...neděle..., 09.11.2016 19:37, chorcheee(m), (Houby)
Tak jak to tedy, F.R., je? Kdy se pan prof. Ivan Jablonský narodil?

Re: Re: Re: Re: ...neděle..., 10.11.2016 10:40, Forrest Run(m), (Houby)
Taky jsem napsal skoro 96 let, Kodliku! 
A kdo přednáší na vejšce, je u mě automaticky profesor!

Re: Re: Re: Re: Re: ...neděle..., 10.11.2016 11:34, chorcheee(m), (Houby)
Jj, tohle je přesně to Petrovo velké srdce. On si vymyslí číslo, aby byla sranda a nadsázka a my tady "úzkoprse" hledáme ročník narození
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...neděle..., 10.11.2016 13:36, Tori(m), (Houby)
Alternativní možnost je, že alespoň část z nás je prostě zvyklá pracovat s přesnými daty, ať už vědecky nebo programově, takže "skoro 96" si prostě nepřeložíme jako "přesně 74" a nemusíme být kvůli tomu vůbec úzkoprsí/-é ani upjatí/-é. Ale velký srdce zní líp, jj, vo tom žádná.