Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Prosím o radu, 02.10.2016 14:23, mipera, (O fotografování)
V současné době je málo houbových příspěvků, dovolím si tedy opět otevřít diskuzi.
Fotku upravím v ZPS 18, zmenším na 300 kB a zde přiložím.
Při porovnání uložené fotky ve složce s poslanou na tyto stránky, vidím velký rozdíl.
Zkusila jsem si ji poslat e-mailem a fotka je také špatná, řekla bych, že vypadají stejně, jako když ji uložím zde.
Díky za Vaše rady a nápady.

Re: Prosím o radu, 02.10.2016 15:55, Zdeno(m), (O fotografování)
Ahoj, mohu jen nabídnout, že zpracuji Tvůj originál a pošlu sem i Tobě mailem...

Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 16:04, petras, (O fotografování)
Dobrý nápad,nechci tu radit,ale mohl bych to taky zkusit. Mejl skopalbrod@seznam.cz

Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 17:21, Zdeno(m), (O fotografování)
Posílám jednoho klouzka od mipery "ala Zdeno", mipera určitě pošle obrázek co jsem jí poslal mailem, uvidíme, kde je zrada...Víc hlav, víc rozumu...

Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 17:23, mipera, (O fotografování)

Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 17:27, mipera, (O fotografování)
Já to stejné nevidím.
Počítač mám asi 4 roky a monitor 5 let.

Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 17:28, basset(m), (O fotografování)
obrázky jsou absolutně shodné podle velikosti i podle obsahu - porovnáno binárně

Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 17:40, Zdeno(m), (O fotografování)
Nicméně se opticky liší, můj je "tmavší"...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 17:46, basset(m), (O fotografování)
.. vizuálně to tak "vyzerá", pokud se díváš na monitor na oba snímky současně v diskuzi. Zkus každý obrázek otevřít zvlášť zvětšený, aby byl na obrazovce na stejném místě a pak přepínej mezi okny - obrázky budou shodné. Takže ne, že jeden je tmavší než druhý, ale hovoří to o tom, že monitor nebude až tak "zdravý"
- není barevně vyvážený ve všech částech.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 17:50, Zdeno(m), (O fotografování)
No, ten můj je starší než mipery...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 17:51, mipera, (O fotografování)
Já si dávám na lištu původní fotku a fotku odeslanou sem a přepínám, vždy tam mám rozdíl.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 17:57, mipera, (O fotografování)
Když jsem si uložila fotku z e-mailu a fotku odtud, tak jsou stejné.
Když ji pošlu sem, tak se trochu změní.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 17:47, mipera, (O fotografování)
A já to vidím obráceně - můj je tmavší.
Klouzek na mé fotce splývá s okolím, na Tvé fotce je pěkně výrazný.
To je ten problém, který řeším. Fotka se mi líbí a když ji dám sem, tak to není ono.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 18:01, basset(m), (O fotografování)
tu fotku na počítači z adresáře prohlížíš čím?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 18:09, mipera, (O fotografování)
Omlouvám se, nerozumím otázce.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 18:12, basset(m), (O fotografování)
stránky zobrazuješ v asi IE Internet Explorer a fotku, kterou posíláš sem si prohlížíš čím?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 18:18, basset(m), (O fotografování)
Včera jsem sem dával fotku čechratky, tak jsem jí teď ze stránek stáhl zpět k sobě do počítače a porovnal opět binárně - obě jsou shodné. A to jedna putovala na stránky a zpět. Kdyby byla fotka větší než 300kb, tak se při odeslání před uložením a stránky zmenšuje a v tom okamžiku dojde ke změně obrázku. Ale to v případě klouzku není pravda, protože fotka má jenom 205 753 bytů. Můžete to zkontrolovat.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 18:28, mipera, (O fotografování)
Mám windows 10. Stránky zobrazuju v edge a google chrome. Fotky už si prohlížím v zoneru, na to mě kdysi upozornil Honzík. Dříve jsem si je prohlížela v nabídce Fotky.
Když jsem si je tam prohlédla, tak vypadaly stejně špatně, jako když je pošlu sem nebo e-mailem. V zoneru se mi líbí a tady ne.
Napadlo mě, že mám třeba něco špatně nastavené, ale já tomu nerozumím.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 18:38, basset(m), (O fotografování)
Tak to bude tím prohlížením v různých programech. Chrome je navíc "zmetek" v tom, že ta fotka je monitoru dokonce menší 

Aby byly fotky správně porovnatelné, musí být otevřené ve stejném programu se stejným pozadím. Pokud máš v Edge nebo Chrome bílé pozadí nebo pozadí jako je na ohoubách a v Zoneru máš tmavé pozadí, tak prostě vidíš něco jiného. To tak prostě je.
Máš stejné pozadí?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 18:48, mipera, (O fotografování)
Jo, pozadí mám stejné. Nedávno jsi psal, že zoner x má tmavé, že je lepší světlé, tak jsem si ho přepnula na světlé.
Díky všem za ochotu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 18:53, basset(m), (O fotografování)
Ještě můžeš zkusit v Zoneru ve Správci kliknout na obrázek "pravou" myší a vybrat Otevřít v programu a v seznamu vybrat prohlížeč, který si zobrazuješ stránky. Uvidíš to, co bude pak vidět na stránkách.

Re: Prosím o radu, 02.10.2016 16:07, TondazKralup(m), (O fotografování)
To je divný,ale to asi nebude chyba v úpravě.

Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 16:29, mipera, (O fotografování)
Díky za pomoc, fotografie jsem Vám zaslala.

Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 19:03, karelzbrd(m), (O fotografování)
já zmenšuji fotky natvrdo zmenšením v zoneru konverzí nebo při ukládání halabala, takže nedodržuji přesné rozměry na tu velikost a je fakt, že ten převod tady do webu je hodně zbastlí - jsou rozostřené a mají horší kresbu i barvy, ale na monitor to většinou stačí. Ale kvalitu to ztrácí rapidně... Podotýkám, že originál má 80 až 91 MB, takže to má po mém a webovém drsném zpracování dost informací

Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 02.10.2016 23:49, Dano, (O fotografování)
Četl jsem to tady celé, ale nevím s tou velikostí.
Fotím v rawu a fotka má kolem 25 mega, 80 to vůbec nevím, jak by to šlo.

Re: Re: Re: Re: Re: Prosím o radu, 03.10.2016 16:16, TondazKralup(m), (O fotografování)
Taky je mi to divný,ale záleží na foťáku,jaké má rozlišení.Možná že to edituje v rawu a pak ukládá do tifu.

Re: Prosím o radu, 02.10.2016 16:40, petras, (O fotografování)

Re: Prosím o radu, 02.10.2016 19:14, karelzbrd(m), (O fotografování)
tohle je obrázek velikosti několika MB natvrdo vložený na web, ať se s tím komprimace popere:

Re: Prosím o radu, 02.10.2016 19:16, karelzbrd(m), (O fotografování)
a tenhle je upraven v zoneru uložit pro web.
Dodatečně vidím, že oba jsou shodné, tedy alespoň já to tak vidím. Takže konstatuji, že mám stejný problém jako mipera, neboť v zoneru jsou oba obrázky lepší. Vy ostatní máte pocit, že obrázky vložené odpovídají tomu, co máte doma v PC? Tím nekritizuji nahrání fotek sem, tedy web, ale myslím, že je to všeobecný problém převodů na weby.