Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Dnešní pětka..., 01.10.2016 19:37, Tori(m), (Kvízy)
Tak se taky pokusím. Poznala jsem první dvě, na ronivku bych si nejspíš časem taky vzpomněla, kytky jako obvykle nedávám. Čtyřka mi přišla jako penízovka nejspíš rodu Gymnopus, tak jsem si tak prošla, které rostou i pod jehličnany a vyšlo mi tohle:
1. klouzek slizký
2. liška kadeřavá
3. ronivka podhorská
4. penízovka hřebílkatá
5. klikva bahenní
(btw nápověda "rodový či druhový název český nebo latinský obsahuje za sebou nejběžnější samohlásku + běžné písmeno" je fakt super.) :D

Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 01.10.2016 19:50, chorcheee(m), (Kvízy)
Že Tori?
. Ještě o toršku lepčí nápověda by byla třeba "fotografoval jsem ji 3.9. 1979 u Liberce fotoaparátem Praktika PLC3 na film Fomapan 100
.
...i když, ten, jak jsem si právě uvědomil, je černobílý
.

Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 01.10.2016 22:19, Zdeno(m), (Kvízy)
No, chorcheee, já v tom roce už fotil především na diáky, nejdříve na Fomachrom a pak jsem přešel na ORWO, ano, ten východoněmecký matroš soudruhů, kteří občas někde udělali chybu. Sžil jsem se s ním tak, že se říkávalo, že na ten brčál se nedá slušně fotit a jediný, komu se s ním daří, je Zdeno...podařil se mi dokonce i hatrick v soutěžích ČSMS, kde tón udávali Pražáci a jména Baier, Turičík, Krs a mnoho dalších, byly zárukou dobrých fotek...Oni ovšel měli své Kodaky, FUJI a další kapitalistické materiály...

Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 30.09.2016 21:03, chorcheee(m), (Kvízy)
Tédy, ta žoravina jsem čekal, že bude větší problém. To je nepříjemné...
.

Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 30.09.2016 21:05, chorcheee(m), (Kvízy)
A ronivka podhorská taky...
.

Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 30.09.2016 21:19, chorcheee(m), (Kvízy)
Ale 4 se mi nepozdává. Ale zkoušet nebudu. Protože myslím, že to je nyní jediná chyba, pokoušet se zvítězit tím, že ji opravím mi přijde blbé
.

Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 30.09.2016 21:30, chorcheee(m), (Kvízy)
Nevím, přijde mi, že je to opravdu spíše helmovka (třeba zefírová - začíná jejich čas), ale jistý si nejsem. Třeba má Patrik pravdu a je to špička. Nechám se překvapit.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 30.09.2016 21:44, chorcheee(m), (Kvízy)
Tak to zkusím urychlit (a přežít, že pak budu třeba za blbce
).
1. klouzek slizký
2. liška kadeřavá
3. ronivka podhorská
4. helmovka tuhonohá
5. klikva bahenní

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 30.09.2016 21:48, chorcheee(m), (Kvízy)
A kdepak je dnes vevanek? Zřejmě čeká na ten pravý okamžik (jestli to zas vyhraje, tak mne klepne a bude mne mít na svědomí
)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 01.10.2016 17:51, Zdeno(m), (Kvízy)
Parádně dedukuješ, ale tady jsme mimo. V druhovém jménu je část pomůcky či nástroje, související s tou hlavou. A rod? Jak to říkali Římané o záchodcích a výnosu z nich?...A vůbec, je to zcela obyčejná houba...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 30.09.2016 21:51, chorcheee(m), (Kvízy)
Tak to je špatné. A Patrik měl, prosím, kolik?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 30.09.2016 21:59, chorcheee(m), (Kvízy)
Takže zřejmě zcela neurčena zůstává ta 4... To je tedy na posrání! Zdeno dává celkem běžné houby a já je z jeho fotografií občas ne a ne poznat. Prostě ještě nemám 100 tisícový archiv (i když 30 tisíc původních snímků už asi v počítači mít budu .)).
A teď přijde vevánek, rozsekne to a já se půjdu opít
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 30.09.2016 22:08, chorcheee(m), (Kvízy)
Ach jo, to je na hovno, tohle dolušťování ráno. Tak dobrou noc...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 01.10.2016 08:37, chorcheee(m), (Kvízy)
Já už jsem zase, koukám, sprostý jako fáfa!
.