Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Kurňa proč tam houby nerostou?, 27.09.2016 20:55, TondazKralup(m), (Houby)
Ahoj,tak jsem dnes zavítal u nás do mé oblíbené rokle.Je tam stále vlhko,stín i v pravé poledne.Když byla ta extrémní sucha,tak se mi v té rokli rosil objektiv i čelo.Loni tam v této době bylo hafo václavek hlíznatých,různých helmovek,třepenitek,štítovek,čepičatek a já vevím čeho ještě.Dnes pouze hafo ušisek,což není v této době taky moc obvyklé.
Re: Kurňa proč tam houby nerostou?, 27.09.2016 21:29, alesjirsa(m), (Houby)
Proč myslíš ? Boltcovitky rostou celoročně.

Re: Re: Kurňa proč tam houby nerostou?, 27.09.2016 21:40, TondazKralup(m), (Houby)
To jo,ale v tom místě nerostly v této době nikdy v takovém množství.Je to zajímavý,jak jsou tam ty houby nevyzpytatelné.Možná je to dobře,že se nikdy přesně nedá říci,kdy porostou.Ovlivňuje to spousta dalších faktorů,nejen vlhkost,teplota a další známé věci.
Pak by nás to třeba nebavilo.Takhle je to vzrůšo budou-nebudou?
Re: Re: Re: Kurňa proč tam houby nerostou?, 27.09.2016 21:55, alesjirsa(m), (Houby)
Tak tak ...

Re: Kurňa proč tam houby nerostou?, 27.09.2016 20:58, TondazKralup(m), (Houby)
Tedy úplně mrtvý to není,na jednom místě jsem zahlédl něco malého žlutého na ponořených větvích.Na první pohled jasná bedla cibulkotřenná

Re: Kurňa proč tam houby nerostou?, 27.09.2016 21:01, TondazKralup(m), (Houby)
No při bližším zkoumání to vypadá na jakési šupinovky.Je jich tam hodně,ale tak divně roztroušené.

Re: Kurňa proč tam houby nerostou?, 27.09.2016 21:03, TondazKralup(m), (Houby)
Přihodím ještě hvězdovky vlasohlavé,letos se jich urodilo dost.Ty už tam byly v červnu.

Re: Kurňa proč tam houby nerostou?, 27.09.2016 21:06, TondazKralup(m), (Houby)
Jinak tam nebylo nic,co by stálo za cvaknutí. Přidám ještě jeden záběr z víkendu na Sněžníku.

Re: Kurňa proč tam houby nerostou?, 27.09.2016 21:14, TondazKralup(m), (Houby)
Na konec jednu perličku i kyž to sem nepatří.Nedivte se,že je pro mne to kouření tak vzrušující