Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Z lesa jsem se vrátil s prázdnou,, 27.09.2016 19:53, chorcheee(m), (Houby)
Tý jo, pěkné (i fotograficky)! Co to je? Choroš hlíznatý (Polyporus tuberaster)?

Re: Re: Re: Re: Z lesa jsem se vrátil s prázdnou,, 27.09.2016 20:40, Zdeno(m), (Houby)
Verze budou zřejmě jen dvě, buď houževnatec hlíznatý nebo šupinatý. Byl - li substrát listnáč, potažmo buk, hlasuji pro hlíznatého, borovice nebo smrk přihrává šupinatému. Plodnice ovšem už hodně nestandardní, takže hezký testík...Domácí úkol pro Sekačku...Ňuchni, ucítíš li anýz, jsme šupinatí, ale hlavně zjisti dřevinu...

Re: Z lesa jsem se vrátil s prázdnou,, 27.09.2016 20:23, Forrest Run(m), (Houby)
Pěkná fotka....to zubatý ostří mi spíš evokuje nějakýho houževnatce, ale třeba se pletu!:-)

Re: Re: Re: Z lesa jsem se vrátil s prázdnou,, 27.09.2016 21:23, TondazKralup(m), (Houby)
Já bych to viděl na platýze
.Promiň,že jsem se do tý fotky tak navezl,s disku jsem to hned smazal.Jinak je ta fotka moc pěkná

Re: Re: Re: Z lesa jsem se vrátil s prázdnou,, 28.09.2016 09:55, Forrest Run(m), (Houby)
Však to vpravo i vlevo na lupeníčko vypadá.....