Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Re: Dám zbytek, , 26.09.2016 20:31, petras, (Houby)
Těrazky som volajaký zmetený,moc jsem se nedíval nahoru,ale v parku jsou liliovníky a byl jsem přesvědčen,že fotím jeho plod.Ten list měl určitě tvar lyry.Ale tvarem se plod podobá šácholanu,ale ten by neměl mít stejný tvar listu.Buď to Chorcheee rozsekne,nebo se tam zítra znovu zastavím.

Re: Re: Dám zbytek, , 26.09.2016 17:17, Mišák Mikšík, (Houby)
Jedna se o vzacnou ciruvku modrinovou tricholoma psammopus

Re: Re: Re: Re: Dám zbytek, , 26.09.2016 18:44, Patrik(m), (Houby)
Petrasi, chtěl jsem to napsat už dávno, ale když jsem si teď vzpomněl - kdybis náhodou někdy šel z Jeseníku na Zlatý chlum, hned po cestě nad první smrčinou, jak je úsek listnatého lesa, tam rostl nějaký ryzec Lactarius flavopalustris, prý velká vzácnost, kdybys ho tam viděl, vem prosím za mě Yohanessovi položku, určitě by za to byl rád

Re: Re: Dám zbytek, , 26.09.2016 17:19, TondazKralup(m), (Houby)
Tohle je fakt krásně zabraný...

Re: Re: Re: Re: Dám zbytek, , 26.09.2016 19:02, TondazKralup(m), (Houby)
čekal jsem to,ale spíše jsem myslel že se ozve někdo jiný.Ne zrovna autor.Podle mne v přírodě není nic kýčovitého.To jsme si nazvali jen my-lidé.Tenhle druh prostě tak působí,proto se taky stal symbolem jedovatých hub,ne-li hub vůbec.

Re: Re: Re: Re: Re: Dám zbytek, , 26.09.2016 20:37, petras, (Houby)
Ono to fakt působí až uměle,jako trpaslík,ale ještě se mi letos tak krásnou a na tak dobrém místě nepodařilo najít.Taky se mi hodně líbí.Možná to chtělo ještě víc času a víc si s ní vyhrát,ale byl jsem už po práci dost utahanej a brněly mi nohy.