Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 19:13, chorcheee(m), (Houby)
Na můj vkus zbytečně malá hloubka ostrosti. Někomu se to ovšem může takhle líbit.
Krásnorůžek rohovitý (Calocera cornea).

Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 19:49, Lawnmower, (Houby)
Zdeno, uměl bych to i celé vostré, ale close up je daleko víc "sexy" se selektivní DOF. Věř, že i pro mě by bylo daleko jednodušší použít kompakt s malým čipem a "vymrsknout" skoro všechno vostrý ad čočky až po Hamburk. Navíc bych nemusel po lese tahat heavy gear.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 22:32, chorcheee(m), (Houby)
Promiňte mi to, ale přijde mi, že to sexy není. Dokonce bych, nebýt slušný chlapec na slušných stránkách, řekl "howno sexy"!
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 22.09.2016 06:15, Lawnmower, (Houby)
Jak ti jen slušně naznačit, chorchee, že by sis mohl něco zjistit o kompozici a výtvarných prvcích ve fotografii. Zkus si třeba jen pro začátek přečíst, zjistit, jakej je rozdíl mezi jednotlivými foto žánry. Jakou úlohu hraje hloubka ostrosti a třeba i to, že v close up fotografii je právě hloubka ostrosti tím vodítkem, kterým tě autor vede po obraze a dokonce velká hloubka ostrosti není žádoucí. Třeba k tomu taky časem dojdeš, anebo taky ne.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 22.09.2016 17:13, chorcheee(m), (Houby)
A já si to zase vyložil tak, že se Zdeno jen upsal ve jménu, ale měl samozřejmě na mysli mě. Takže také děkuji za poklonu
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 22.09.2016 18:23, Zdeno(m), (Houby)
No, to je vskutku nedorozumění...Nějak mi ušlo, že šíp směřoval jinam. A jak známo, slovo a šíp nevrátíš... Sorry. Ostatně diskuze mezi sekačkou, bassetem a chorcheeém je přesně tím druhem a typem dišputace (abych použil oblíbený termín odvedle...), který je prestižně žádoucí a posouvající dopředu...Nicméně, jak jsem psal, nechme to na těch tvůrcích, vždyť variabilita přístupů k zobrazování božích výtvorů Matky Přírody je tím, co nás spojuje...

Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 19:15, chorcheee(m), (Houby)
Špička kolová nebo Bulliardova. Kdo rozhodne?

Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 22.09.2016 17:14, chorcheee(m), (Houby)
Mikroskop by asi také pomohl, ale já ty mikroznaky neznám - musely by se někde vyhledat...