O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 19:06, Lawnmower, (Houby)

Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 19:13, chorcheee(m), (Houby)

Na můj vkus zbytečně malá hloubka ostrosti. Někomu se to ovšem může takhle líbit.

Krásnorůžek rohovitý (Calocera cornea).

Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 19:32, Zdeno(m), (Houby)

Má to kompoziční nápaditost, ale technicky s rezervou...O rozmazanosti popředí spolu vedeme názorovou výměnu...

Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 19:49, Lawnmower, (Houby)

Zdeno, uměl bych to i celé vostré, ale close up je daleko víc "sexy" se selektivní DOF. Věř, že i pro mě by bylo daleko jednodušší použít kompakt s malým čipem a "vymrsknout" skoro všechno vostrý ad čočky až po Hamburk. Navíc bych nemusel po lese tahat heavy gear.

Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 19:32, Lawnmower, (Houby)

No vidíš, já jsem zrovna ten, kterýmu se to tak líbí. Mám to tak rád. Nevnucuju ...

Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 19:52, Zdeno(m), (Houby)

O.K., autor je volič v den voleb, tedy král...

Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 19:56, Lawnmower, (Houby)

Jak bys nejspíš odpověděl: "Tak"

Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 19:59, Zdeno(m), (Houby)

Tak...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 20:13, Lawnmower, (Houby)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 22:32, chorcheee(m), (Houby)

Promiňte mi to, ale přijde mi, že to sexy není. Dokonce bych, nebýt slušný chlapec na slušných stránkách, řekl "howno sexy"! .

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 23:32, basset(m), (Houby)

.. takže, sorry wole, že to není stack

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 22.09.2016 06:15, Lawnmower, (Houby)

Jak ti jen slušně naznačit, chorchee, že by sis mohl něco zjistit o kompozici a výtvarných prvcích ve fotografii. Zkus si třeba jen pro začátek přečíst, zjistit, jakej je rozdíl mezi jednotlivými foto žánry. Jakou úlohu hraje hloubka ostrosti a třeba i to, že v close up fotografii je právě hloubka ostrosti tím vodítkem, kterým tě autor vede po obraze a dokonce velká hloubka ostrosti není žádoucí. Třeba k tomu taky časem dojdeš, anebo taky ne.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 22.09.2016 15:04, Zdeno(m), (Houby)

No, kázat bassetovi o kompozici a teorii fotografování, je silné blufování. Musíš mít sakra dobré karty a sadu trumfů...Tož čile vynášej...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 22.09.2016 16:25, basset(m), (Houby)

To Lawnmover nepsal mně, ale chorcheemu Ale jinak díky za poctu, budu si to do zítřka pamatovat.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 22.09.2016 17:13, chorcheee(m), (Houby)

A já si to zase vyložil tak, že se Zdeno jen upsal ve jménu, ale měl samozřejmě na mysli mě. Takže také děkuji za poklonu .

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 22.09.2016 18:23, Zdeno(m), (Houby)

No, to je vskutku nedorozumění...Nějak mi ušlo, že šíp směřoval jinam. A jak známo, slovo a šíp nevrátíš... Sorry. Ostatně diskuze mezi sekačkou, bassetem a chorcheeém je přesně tím druhem a typem dišputace (abych použil oblíbený termín odvedle...), který je prestižně žádoucí a posouvající dopředu...Nicméně, jak jsem psal, nechme to na těch tvůrcích, vždyť variabilita přístupů k zobrazování božích výtvorů Matky Přírody je tím, co nás spojuje...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 22.09.2016 18:50, basset(m), (Houby)

Tak (použiji Zdenovo oblíbené)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 22.09.2016 19:51, Lawnmower, (Houby)

Z časových důvodů sem propásl aktuálnost tohohle vlákna, ale docela mě překvapilo, že mě chorcheee pošetřil. Čekal jsem že dopadnu jako v poslední době třeba Vlk.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 22.09.2016 19:46, Lawnmower, (Houby)

Jo, o bassetových fotografických kvalitách vím.

Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 19:06, Lawnmower, (Houby)

Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 19:15, chorcheee(m), (Houby)

Špička kolová nebo Bulliardova. Kdo rozhodne?

Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 19:51, Lawnmower, (Houby)

Pomohl by mikroskop? Asi jo.

Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 21.09.2016 20:43, Patrik(m), (Houby)

Stačil by pohled na lupeny...

Re: Re: Re: Re: Re: v lese hezky, ale bez hub, jen drobotina, 22.09.2016 17:14, chorcheee(m), (Houby)

Mikroskop by asi také pomohl, ale já ty mikroznaky neznám - musely by se někde vyhledat...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30