O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

...dotaz...dnes..., 11.09.2016 22:03, vlk(m), (O přírodě)

...chtěl jsem se zeptat, s jakým hádětem jsem si dnes hrál...???...

Re: ...dotaz...dnes..., 11.09.2016 22:03, vlk(m), (O přírodě)

...když je tak malej, nepoznám to...

Re: ...dotaz...dnes..., 11.09.2016 22:03, vlk(m), (O přírodě)

...držel jsem ho za konec ocásku a ,,kloval,, do mě hlavou o106...poradí prosím někdo...???...

Re: Re: ...dotaz...dnes..., 11.09.2016 22:22, Patrik(m), (O přírodě)

Na fotkách nelze vidět to hlavní - tvar zorničky a barva duhovky. Vypadá to spíše na užovku podplamatou.

Re: Re: Re: ...dotaz...dnes..., 11.09.2016 22:54, vlk(m), (O přírodě)

...dikec...bude to ona...měla dočervena břicho s černejma skvrnkama...

Re: Re: Re: Re: ...dotaz...dnes..., 12.09.2016 08:15, chorcheee(m), (O přírodě)

Nemyslel jsi, Patriku, spíše užovku hladkou?

Re: Re: Re: Re: Re: ...dotaz...dnes..., 12.09.2016 15:51, chorcheee(m), (O přírodě)

Tak jsem se na to ještě pořádně koukal a přijde mi, že to musí být užovka hladká. Cos to s ní, vlku, prováděl?? Je chráněna zákonem v kategorii Silně ohrožená. Já ji v přírodě asi ještě neviděl... Tak snad přežila...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...dotaz...dnes..., 12.09.2016 19:54, Patrik(m), (O přírodě)

To byl jen rychlý typ, navíc kromě užovky obojkové jsem ještě žádnou další nikdy na živo neviděl ... A pokud vím, chránění jsou u nás všichni plazy a obojživelníci, snad s výjimkou ještěrky živorodé a skokana hnědého....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...dotaz...dnes..., 12.09.2016 20:10, karelzbrd(m), (O přírodě)

užovka hladká - je pěkně kousavá a vzhledem k tomu, že její kresba mnoha lidem připomíná zmiji a zabijí ji, nechal bych chvilkové zkoumání vlka, což to našel, v klidu

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...dotaz...dnes..., 12.09.2016 20:20, Patrik(m), (O přírodě)

Máš pravdu ... navíc, třeba u tety na Slovensku je zabíjení zmijí takovou snad "úchylkou" všech obyvatel na dědině, dokonce jdu a potkám stryka, ten se chlubí, že už jich zabil 13 atd. Nevysvětlíš jim to...
Pak se ani není čemu divit, že jsem viděl na Slovensku zmiji jen jedinkrát v životě

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...dotaz...dnes..., 12.09.2016 21:52, Yohaness(m), (O přírodě)

Ano, zažil jsem to sám... Na jižním Slovensku přede mnou místní člověk (nechce s mi psát domorodec) rozšlapal ještěrku. Když jsem to viděl a ptal se proč jí zabíjíš ? ... odpověděl mi naprosto jednoznačně:"Jaštěrka je had a hada treba biť.."
Pochopil jsem, že s tím asi nepohnu....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...dotaz...dnes..., 12.09.2016 22:12, Tori(m), (O přírodě)

To chtělo říct "A Južné Slovensko je Maďarsko a magyarember gazember" a vzít ho něčím přes hlavu.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30