Diskuse a galerie
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit celou diskusi
"Like a virgin" ... zpívá Madona, 01.09.2016 17:11, Pavla, (Houby)
já si zas v lese broukala „Like a Yohaness, yeah..."
to když jsem fotila ryzce a pokoušela se o určení. Tento bych viděla na křídlatovýtrusý. Smíšený les, buk, dub. Ale stejně jako Lactarius pterosporus by to mohl být i L. azonites (r.světlý).
Re: "Like a virgin" ... zpívá Madona, 01.09.2016 17:11, Pavla, (Houby)
Včelda mě totiž naučil, že určování ryzců není jako práce s buzolou, milé děti. ;) Je třeba např. ochutnat i mléko. Od jisté doby se mi zrovna do této zkoušky moc nechce, protože jako svou první ochutnávku jsem si vybrala ryzce šeredného a až doma zjistila, že je jedovatý. Ale zpět k předcházejícímu nálezu – lízla jsem a štípalo to. Opět až doma jsem se dočetla, že bych měla vyčkat i možného zabarvení mléka. To máte, tatínku, furt něco. ;)
Re: Re: "Like a virgin" ... zpívá Madona, 01.09.2016 17:23, Včelda, (Houby)
já jsem jen popsal, co mi kladl na srdce Yohaness. Ono je to vůbec celkem dost komplexní. Měla bys dobře kouknout, co okolo roste za stromy, dobře očichat, na řezu posoudit množství a barvu mléka a jak se případně postupně barevně mění, a nakonec ochutnat. 
Další nález zpod lísky. Ten jsem si určila jako r. palčivý (L. pyrogalus), pálil jako čert,
Re: Re: "Like a virgin" ... zpívá Madona, 02.09.2016 09:40, Yohaness(m), (Houby)
Též souhlasím s Lactarius pyrogalus, předpokládám, že to zelené zabarvení klobouku je ve skutečnosti šedé nebo hnědošedé...
A co to je okolo, myslím ty bílé žížalky?
Re: Re: Re: "Like a virgin" ... zpívá Madona, 02.09.2016 15:37, alesjirsa(m), (Houby)
Možná dřevnatka hlohová, pokud tam byl někde hloh, ale je to jen tip.
Re: Re: Re: "Like a virgin" ... zpívá Madona, 13.09.2016 13:52, Pavla, (Houby)
Tatáž lokalita, foceno v sobotu. Zdejší bílé žížalky jsem si, s dovolením, už loni určila jako kuřátečka svraskalá.
ale pojďme si spravit chuť hnojníky (snad) třpytivými. Jo a to černé vzadu?
No to je přece kukla lišaje, možná i samotného smrtihlava. Z nálezu jsem měla velkou radost, ale ještě než jsem se stačila nadechnout, dostalo se mi odpovědi: „Okamžitě zapomeň, že si to vezmeš s sebou domů.“ Despota jeden! ;)
Re: Re: "Like a virgin" ... zpívá Madona, 01.09.2016 17:27, Včelda, (Houby)
možná buď ráda, já si takhle kdysi přinesl kuklu domů a čekal, co za krásu z ní vyleze. Jenže byla napadená nějakými cizopasnými blanokřídlatkami, takže nám potom po bytě lezly desítky malých ošklivých potvor.... 
Re: Re: Re: "Like a virgin" ... zpívá Madona, 01.09.2016 17:37, Pavla, (Houby)
Ale já si ji nechtěla vzít domů, před tímto já mám respekt, já se jen svého muže chtěla zeptat, jestli se mu ta kukla líbí? 
Ovšem Tvoje story sííla! 
A jednu „planetu“ z Lesmíru závěrem. Pěkný zbytek dne a petrasovi brzké uzdravení! 
Re: Re: "Like a virgin" ... zpívá Madona, 01.09.2016 17:18, petras, (Houby)
Díky.
A rostou tam taky houby,nebo je tam houby,jako u nás?
Re: Re: Re: "Like a virgin" ... zpívá Madona, 01.09.2016 17:33, Pavla, (Houby)
A není to jedno? Důležité je, že se projdeš a nadýcháš čerstvého lesmírného vzduchu ... 
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30