Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: je sucho, houby pauzírujou, jen:, 29.08.2016 19:26, Yohaness(m), (Houby)
Můžu mít také připomínku?
Díky hloubce ostrosti je to dle mého názoru nepovedená fotka. Rozostřené plodnice v popředí silně ruší celek, ani jedna plodnice, bohužel, nemá zaostřené to krásné připojení třeně k myceliu, což je škoda... Takovou fotku bych si sem vůbec netroufl dát.
Ale neber to osobně, máme demokracii, tak to je jen můj názor.

Re: Re: Re: je sucho, houby pauzírujou, jen:, 29.08.2016 20:24, Lawnmower, (Houby)
V pořádku, samozřejmě souhlasím že je fotka hodně špatná ale má něco co nemají téměř žádné tvoje fotky. Jmenuje se to světlo. Jednou na to třeba přijdeš. Nejspíš je to necitlivým projasněním stínů, anebo hodně špatný HDRko, prostě postprocesing nezvládáš, sám asi víš o čem je řeč, viď. Možná by taky ledasco vyřešilo tovární nastavení. Nevím. Rady Tě ale jak je vidět nezajímají.
Mimochodem, Tvůj hnojník třpytivý je fotka celkem dobrá.

Re: Re: Re: Re: je sucho, houby pauzírujou, jen:, 29.08.2016 20:52, Yohaness(m), (Houby)
Mýlíš se, rady mne zajímají.
Ovšem pochop (již několikrát jsem to tu psal nejen já), že fotím dokumentačně a navíc kompaktem. Nepotřebuji udělat fotku "hřib hnědý ve vycházejícím slunci v mlžném oparu, orosené trávě a ledabyle lezoucím rozostřeným plžem v popředí", ale zajímá mne foto zajímavého druhu houby se svými důležitými znaky, pokud to jde.
Takže dobré světlo v rozmazaných hnojnících mne skutečně neoslní. Víc mne tady zaujme fotka zajímavé houby, byť v horším světle či necitlivě projasněná, ale s důležitým znakem.
Řekl bych, že každý máme k focení hub úplně jiný přístup.

Re: Re: Re: Re: Re: je sucho, houby pauzírujou, jen:, 29.08.2016 21:20, Lawnmower, (Houby)
Na, poslední větě o tom přístupu se 100% shodneme.
Procházel jsem s dovolením Tvé portfolio a zlomilo se to koncem jara roku 2014 (4. 5. 6. měsíc, tam se už střídají fotky a "dokumentační obrázky"). "Do té doby ses mi líbil, chlape".
Ještě jedna poznámka: ta moje fotka hnojníků je focená ruským objektivem z roku 1958, upevněném do těla obráceně za pomoci reverzního kroužku. Normálně tak nefotím, ale vyzkoušel jsem si ho i jako close-up. Můžeš mi prosím ukázat jednu z Tvých fotek, která zachycuje chloupky na něčem malém jako je třeba ten hnojník? No a máš s tou fujinou ale 50 let náskok.
Za hnojníkama se brzo stavím a vyfotím je lépe.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: je sucho, houby pauzírujou, jen:, 29.08.2016 22:14, Yohaness(m), (Houby)